Σε μια σημαντική παρέμβαση που αναβαθμίζει τον εκπαιδευτικό χάρτη της περιοχής προχωρά ο Δήμος Επιδαύρου, εστιάζοντας στη βελτίωση των κτιριακών υποδομών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης, ο Δήμος πέτυχε την ένταξή του στο εθνικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας «Μαριέττα Γιαννάκου», εξασφαλίζοντας τους απαραίτητους πόρους για τη ριζική συντήρηση του Γυμνασίου και του Λυκείου Λυγουριού.
Πρόκειται για δύο κομβικές σχολικές μονάδες, καθώς καθημερινά υποδέχονται μαθητές και μαθήτριες από ολόκληρη την έκταση του Δήμου Επιδαύρου, και όχι μόνο από την τοπική κοινότητα του Λυγουριού, καθιστώντας την ανάγκη εκσυγχρονισμού τους επιτακτική.
Τι περιλαμβάνουν τα έργα αναβάθμισης στα σχολεία του Λυγουριού
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα και στοχεύουν τόσο στην αισθητική όσο και στη λειτουργική και ασφαλή αναβάθμιση των χώρων. Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν:
- Χρωματισμούς εξωτερικής και εσωτερικής τοιχοποιίας, για την ανανέωση της όψης των κτιρίων.
- Κατασκευή, επισκευή και ανακαίνιση των χώρων υγιεινής (WC), με ειδική πρόβλεψη για την κατασκευή σύγχρονων WC για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).
- Κατασκευή και επισκευή ραμπών ΑμεΑ, όπου κρίνεται αναγκαίο, διασφαλίζοντας την πλήρη προσβασιμότητα.
- Επισκευή και βελτίωση των αθλητικών γηπέδων που βρίσκονται εντός των προαύλιων χώρων και χρησιμοποιούνται από τους μαθητές.
- Εκτεταμένες επισκευές στις σκεπές των κτιρίων για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγρασίας και φθορών.
Τάσος Χρόνης: «Προτεραιότητα οι σχολικές στέγες από το 2020»
Αναφερόμενος στη νέα αυτή εξέλιξη, ο Δήμαρχος Τάσος Χρόνης τόνισε πως η επένδυση στη σχολική στέγη αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της δημοτικής αρχής ήδη από το 2020. Το έργο που έχει παραχθεί τα τελευταία χρόνια, σε μικρές και μεγάλες σχολικές μονάδες του Δήμου, είναι μετρήσιμο και συνεχές.
Παράλληλα, ο κ. Χρόνης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στην ευόδωση των πολύμηνων προσπαθειών και συναντήσεων. Ειδικότερα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή Αργολίδας, Γιάννη Ανδριανό, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Δήμα, την Υπουργό Σοφία Ζαχαράκη, καθώς και τον Υπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο, για την κατανόηση και αποδοχή του αιτήματος του Δήμου. Τέλος, τα εύσημα δόθηκαν και στις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (ΚΤΥΠ) και τον πρόεδρό της, Τίμο Κατσίπο, για την ταχύτητα και τη στοχευμένη δουλειά τους.
«Με συνέργειες σηκώνουμε τον τόπο μας! Συνεχίζουμε…», κατέληξε στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Επιδαύρου, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα των υποδομών της περιοχής.











