Δήμος Άργους – Μυκηνών: Ζητούν μαχητικό αεροσκάφος σε σχολείο την ώρα που δεν λειτουργούν 2 αίθουσες διδασκαλίας

Η δημοτική αρχή παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της για την ασφάλεια των μαθητών και τη βελτίωση των σχολικών υποδομών

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, όμως ανάμεσα στα αιτήματα που έφτασαν στον Δήμο Άργους-Μυκηνών από τη διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου ήταν και η εγκατάσταση ενός… μαχητικού αεροσκάφους στο προαύλιο του σχολείου. Όπως ενημέρωσε ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, το αίτημα ήρθε με επίσημο έγγραφο, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν προβλήματα με δύο αίθουσες στο ίδιο σχολείο.

Συγκεκριμένα, τους τελευταίους 8 μήνες, η νέα δημοτική αρχή τονίζει πως έχει δώσει προτεραιότητα στη βελτίωση των σχολικών υποδομών, παρά τις οικονομικές δυσκολίες και τα χρέη ύψους 500.000 € που κληρονόμησε. Έχουν πραγματοποιηθεί κρίσιμες επεμβάσεις, όπως η συντήρηση καυστήρων κεντρικής θέρμανσης, η επισκευή ηλεκτρικών εγκαταστάσεων σε πέντε σχολεία, και η άμεση παρέμβαση για τη στέγη του Νηπιαγωγείου Αγριλίτσας, που απειλούσε με κατάρρευση.

Στο επίκεντρο της προσοχής ωστόσο, βρέθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Άργους, όπου, παρότι το 2023 δαπανήθηκαν πάνω από 35.000 € για οικοδομικές εργασίες συντήρησης, δύο αίθουσες παρουσίασαν και πάλι προβλήματα στο ταβάνι τον Απρίλιο. Οι αίθουσες έκλεισαν και οι μαθητές μεταφέρθηκαν προσωρινά σε άλλους χώρους. Η δημοτική αρχή αντέδρασε άμεσα, στέλνοντας μηχανικούς για αυτοψία και προγραμματίζοντας εργασίες συντήρησης.

Διαφήμιση

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του, η διευθύντρια του σχολείου επέλεξε να προκαλέσει δημόσια αντιπαράθεση, καλώντας σε πορεία διαμαρτυρίας με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, και επικοινωνώντας με μέλη της αντιπολίτευσης. Το θέμα πήρε δημοσιότητα στα κοινωνικά δίκτυα, με ισχυρισμούς που δεν ανέφεραν ότι οι αίθουσες δεν χρησιμοποιούνταν προσωρινά για τη διδασκαλία, ενώ είχαν ήδη δρομολογηθεί οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Η δημοτική αρχή παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της για την ασφάλεια των μαθητών και τη βελτίωση των σχολικών υποδομών, χωρίς όμως να ξεφεύγει σε υπερβολές και παράλογα αιτήματα, όπως το αίτημα για… τεχνητή βροχή ή την τοποθέτηση ενός μαχητικού αεροσκάφους. Τέτοιες κινήσεις δεν βοηθούν τη συνεργασία και την επίλυση των ουσιαστικών ζητημάτων που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Διαφήμιση

Η εκπαίδευση είναι χώρος για διάλογο και συνεργασία, όχι για πολιτικά παιχνίδια και παράλογες απαιτήσεις” τονίζει ο Δήμος. Ακόμα, δηλώνει πως το μέλλον των μαθητών αξίζει να προωθείται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

aitima aeroskafos argos
ΦΩΤΟ: Δήμος Άργους – Μυκηνών
aitima aeroskafos argos 1
ΦΩΤΟ: Δήμος Άργους – Μυκηνών
aitima aeroskafos argos 2
ΦΩΤΟ: Δήμος Άργους – Μυκηνών

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις εδώ

Σχόλια

newsletter banner anagnostis