home design 800x400
home design 1170Χ320

Για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από το Άργος

Το ΚΚΕ Αργολίδας σχολιάζει τη χθεσινή επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αργολίδα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Άργος

«Η παρουσία του πρωθυπουργού στην πόλη του Άργους, σηματοδοτεί την από την ίδια την ομιλία του την πιο αποφασιστική προώθηση της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, την επίθεση στα δικαιώματα του λαού!» Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Αργολίδας, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αργολίδα και τις εξαγγελίες που έκανε κατά την ομιλία του.

Όπως σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση του ΚΚΕ:

Ο πρωθυπουργός μας παρουσίασε μια άλλη πραγματικότητα από αυτή που ζούμε! Η αλήθεια είναι όμως μια: Η πολιτική της ΕΕ και η υλοποίηση κατά γράμμα των πολιτικών της από τη κυβέρνηση της ΝΔ είναι υπεύθυνη, που ο λαός της Αργολίδας και όλος ο λαός συνολικά, βλέπει το μισθό του να κάνει φτερά μόλις τον πάρει στα χέρια του. Οι τιμές όλο και ανεβαίνουν, οι άδικοι φόροι αυξάνονται, ενώ οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις στην παιδεία, στην υγεία, κάναμε θεσμικές παρεμβάσεις…». Μόνο που αυτές οι παρεμβάσεις μετέτρεψαν την υγεία σε εμπόρευμα και το δικαίωμα στην περίθαλψη να εξαρτάται από τα χρήματα μας.

Ειδικά στην Αργολίδα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις σημαντικές «παρεμβάσεις» υποβάθμισης της υγείας. Τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του νομού στενάζουν από βασικές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, όπως είναι οι παιδίατροι, οι αναισθησιολόγοι κ.α. ενώ δεν υπάρχει ΜΕΘ!

Είχε το θράσος μάλιστα, να μιλήσει για δημοσία παιδεία και δημόσιο πανεπιστήμιο που στην πόλη του Άργους, τα 7 στα 10 νηπιαγωγεία είναι σε ακατάλληλα και επικίνδυνα κτήρια, ενώ στη πόλη του Ναυπλίου, στα περισσότερα σχολικά κτήρια υπάρχουν τάξεις που φιλοξενούνται σε λυόμενα. Σε μία περιοχή που φιλοξένει πανεπιστήμιο χωρίς κτήρια και υποδομές, χωρίς φοιτητικές εστίες. Έτσι αντιλαμβάνονται τις παρεμβάσεις στην Παιδεία!

Μίλησε επίσης για «Μια πολιτική στήριξης των αγροτών μας και για μια πολύ σκληρή διαπραγμάτευση, για τους ίδιους πρακτικά πόρους για την Κοινή Αγροτική Πολιτική».

Αυτή η ΚΑΠ, που με τόσο σθένος υπερασπίζονται είναι υπεύθυνη που χιλιάδες βιοπαλαιστές αγρότες του νόμου μας έχουν εγκαταλείψει τη γη τους ή ζουν με το καθημερινό άγχος της επιβίωσης λόγω του τεράστιου κόστους καλλιέργειας, των χαμηλών τιμών παραγωγού, χωρίς καμία προστασία από τις αθρόες εισαγωγές προϊόντων, για παράδειγμα πορτοκαλιών που είναι το βασικό προϊόν του νομού, χωρίς κανένα έργο υποδομής ή συντήρησης όσων υποδομών υπάρχουν, με ακατάλληλο και σε πολλές περιοχές χωρίς νερό για άρδευση. Αυτή η ΚΑΠ είναι που έβγαλε με πρωτοφανή μαζικότητα τους αγρότες στο δρόμο σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης και από περιοχή μας είπε για ακόμα μια φορά πως αγωνίζεται για «μία Ευρώπη η οποία κοιτάει να βρει τα πατήματά της και να ενισχύσει όχι μόνο την οικονομική της ισχύ – γιατί η Ευρώπη είναι οικονομική υπερδύναμηαλλά και τη γεωπολιτική της ισχύ»

Αυτή η Ευρώπη του Κεφαλαίου όμως είναι υπεύθυνη για τα εκατομμύρια που κατασπαταλώνται για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, των πολέμων, των δολοφονημένων παιδιών!

Και η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, πλην ΚΚΕ, στέκονται στο πλευρό των φονιάδων των λαών, με τη συμμετοχή της Ελλάδας σε δύο πολέμους, στη Μέση Ανατολή και Ουκρανία και στα πολεμικά σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ.

Αν βγαίνει ένα συμπέρασμα από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, είναι η ανάγκη για αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις προσεχείς ευρωεκλογές, ώστε να δεχτεί πλήγμα η πολιτική της ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ ως σημερινός διαχειριστής των αντιλαϊκών κατευθύνσεών της. Να ακουστεί δυνατά η αντίθεση του λαού στην πολιτική που εφαρμόζεται. Γιατί όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο πρωθυπουργός «εγώ δεν θέλω το βράδυ των ευρωεκλογών να υπάρχει η οποιαδήποτε αμφισβήτηση, από κανέναν, ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να διαθέτει μια μεγάλη πολιτική νομιμοποίηση για να υλοποιήσει σημαντικές αλλαγές σε ορίζοντα τετραετίας.»

Η ΝΔ όμως δεν κυβερνά μόνο με το 41% αλλά με την συναινετική δήθεν αντιπολίτευση που της δίνουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά Ελληνική Λύση.

Επομένως η καταδίκη της ΝΔ δεν μπορεί να γίνει, ούτε με τα κόμματα και την πολιτική υποστηρίζουν τα νομοσχέδια της, ούτε με τα κόμματα που στήνουν show στη βουλή για να κρύψουν τη συμφωνία τους με την πολιτική της Ε.Ε.

Ο λαός της Αργολίδας έχει ανάγκη από ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ που δεν έχει δεσμεύσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους και λόμπι, θα τον ενημερώνει για τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις, θα μπαίνει μπροστά στην οργάνωση των αγώνων του λαού για να αποσπά κατακτήσεις, ανοίγοντας τον δρόμο για να σπάσουν τα δεσμά της ΕΕ και της εκμετάλλευσης.

Στις ευρωεκλογές 9 Ιουνίου ψηφίζουμε πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και εκεί που ανατρέπονται στους δρόμους του αγώνα!

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

dei comp 1

ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis