home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πράσινο φως για μεγάλο αιολικό project στους Αγίους Θεοδώρους

Η τελική μορφή του έργου θα έχει ισχύ 298,2 MW, μειώνοντας σημαντικά την αρχική πρόταση των 373,8 MW που είχε υποβληθεί.
Θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα η κοροϊδία με το ειδικό τέλος στις περιοχές εγκατάστασης ΑΠΕ;

Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) έδωσε το «πράσινο φως» για το νέο μεγάλο αιολικό project της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας. Η τελική μορφή του έργου θα έχει ισχύ 298,2 MW, μειώνοντας σημαντικά την αρχική πρόταση των 373,8 MW που είχε υποβληθεί.

Η αρχική αίτηση υποβλήθηκε τον Φεβρουάριο του 2023, αλλά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαπιστώθηκε εδαφική επικάλυψη με άλλες δύο αιτήσεις του ίδιου κύκλου υποβολής. Ωστόσο, μετά από υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων και την επίτευξη κοινής λύσης, η επικάλυψη άρθηκε, μειώνοντας τα γήπεδα εγκατάστασης και την ισχύ των αιολικών σταθμών.

Την ουσιαστική έγκριση έδωσε η ΡΑΑΕΥ στις 19 Απριλίου 2024, εκδίδοντας τη Βεβαίωση Παραγωγού Ειδικών Έργων για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό με ισχύ 298,2 MW. Το project προβλέπει την εγκατάσταση 71 ανεμογεννητριών, διαμέτρου φτερωτής 115,7 μέτρα, σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως Περιοχή Αιολικής Καταλληλότητας (ΠΑΚ).

Η σύνδεση του έργου θα γίνει μέσω ανεξάρτητης αυτοτελούς Γραμμής Υψηλής Τάσης σε περιοχή με μη κορεσμένο δίκτυο, ενώ η άδεια έχει διάρκεια 25 ετών. Η υλοποίηση του project θα εξασφαλιστεί μέσω ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας και τραπεζικής χρηματοδότησης.

Η έγκριση αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική επένδυση στον τομέα των αιολικών ενεργειών και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα αιολικών πάρκων στην Ελλάδα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis