home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Οι πρώτες 100 μέρες της Δημοτικής αρχής Επιδαύρου

Για τις πρώτες 100 μέρες και τα έργα της Δημοτικής αρχής Επιδαύρου κάνει λόγο η Δημιουργική συνΕργασία Επιδαύρου.
Αρχαία Επίδαυρος

Για τις πρώτες 100 μέρες και τα έργα της Δημοτικής αρχής Επιδαύρου κάνει λόγο η Δημιουργική συνΕργασία Επιδαύρου.

Όπως σημειώνει, “είναι σύνηθες και ίσως πολιτικά ορθό (?), οι πρώτες 100 ημέρες μετά τον σχηματισμό της νέας ( προϋπάρχουσας στο Δήμο μας) διοίκησης, να θεωρείται ως περίοδος “χάριτος”, ούτως ώστε μέσα σε αυτό το εύλογο και “ικανό ” χρονικό διάστημα να μπορέσει η δημοτική αρχή, να εφαρμόσει το πρόγραμμα της, έχοντας βέβαια την ανοχή της αντιπολίτευσης, όπως επίσης και την επιδοκιμασία ή όχι των πολιτών επι των διαφαινόμενων πρακτικών και προθέσεων της. Αυτή η περίοδος “χάριτος” αναλογιζόμενοι τον προεκλογικό οίστρο και τα λεγόμενα του Δημάρχου περι “οργασμού” έργων και εργοταξίων, κάποια μάλιστα από αυτά είχαν και χρονικά προσδιοριστεί για μήνες πριν, μάλλον νωχελικά κατασπαταλήθηκε, αφού δεν είδαμε τίποτα έως σήμερα. Ή μη μόνο το ελάχιστο και αυτό για επικοινωνιακή κατανάλωση. Τα προβλήματα όμως είναι πολλά και επιζητούν ουσιαστική λύση.

Οι 100 πρώτες ημέρες είναι το πρωινό “ξύπνημα” και η επιβεβαίωση της γνωστής παροιμίας:..η καλή (ή κακή) ημέρα από το πρωί φαίνεται!!!

100 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής αρχής και είναι ήδη διάχυτη η αίσθηση της αδυναμίας της να διαχειριστεί θέματα τα οποία εμφανίζονται είτε συγκεχυμένα, είτε στάσιμα, είτε αδιαφανή. Μέλημα του Δήμου δεν είναι μόνο τα αυτονόητα (ούτε αυτά βέβαια στο Δήμο μας έχουν επιλυθεί) αλλά αυτά που η εποχή μας απαιτεί με ιδιαίτερα προσόντα και αντανακλαστικά, ούτως ώστε να επιτυγχάνεται ένα ασφαλές και δίκαιο έργο. Η Διοίκηση και η άσκηση καθηκόντων θα πρέπει πάντα να ακολουθεί την κείμενη νομοθεσία και νομιμότητα!!!

Η σωστή άσκηση καθηκόντων βέβαια, αφορά και την στάση της αντιπολίτευσης, σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στη συμμετοχή της με γνώση, επιχειρήματα και προτάσεις για την επίτευξη της ανάπτυξης, όπως επίσης και την πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση των συμπολιτών μας. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της ενημέρωσης, ερχόμαστε σήμερα να σας κάνουμε “κοινωνούς”,στα όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας.

1)ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Υπάρχει προχειρότητα και βιασύνη. Οι εισηγήσεις των θεμάτων ΠΡΕΠΕΙ να έρχονται έγκαιρα στους Δημοτικούς Συμβούλους, όπως άλλωστε προβλέπεται από το νόμο, ώστε να υπάρχει χρόνος επαρκής για τη πλήρη ενημέρωση και προετοιμασία τους. Γίνεται αυτό; ΟΧΙ. Αρκετές εισηγήσεις, έρχονται παραμονές των συνεδριάσεων, χωρίς οι σύμβουλοι να έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν. Σε συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής (17/04/2024), η εισήγηση του 1ου θέματος, ήρθε μισή ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

2) Η συμπεριφορά του Δημάρχου, πολλές φορές, τείνει να είναι άκρως αλαζονική και κατά το δοκούν “χειριστική”, η δε “παρέα” του, όπως ο ίδιος θέλει να λέει, είναι ισχυρογνώμονες, διεκδικώντας το αλάθητο σε όλα τα θέματα, με συμπεριφορές επίσης αλαζονικές και με προσβλητικά σχόλια αρκετές φορές απέναντι στους συναδέλφους τους στα Δημοτικά Συμβούλια, μη προάγοντας κατ’ αυτό το τρόπο, ούτε τον διάλογο, ούτε κάποιο επιθυμητό και κοινά αποδεκτό δρόμο επικοινωνίας για την καλύτερη και αποδοτικότερη έκβαση των θεμάτων των Δημοτικών Συμβουλίων. Αυτά όσον αφορά συμπεριφορές και διαύλους επικοινωνίας.

Ας προχωρήσουμε στα έργα και τις ημέρες της Δημοτικής αρχής:

1) ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΛΥΓΟΥΡΙΟΥ.

Χωρίς να έχουν ουσιαστικά ενημερωθεί οι δημότες από την ΠΡΩΤΗ στιγμή, ως όφειλε να κάνει η Δημοτική αρχή, προχωράει με περισσή και περίεργα αδικαιολόγητη βιασύνη για ένα τόσο φλέγον και αμφιλεγόμενο, για το μέλλον του Λυγουριού, έργο.

Ένα έργο, ένα θέμα, για το οποίο χωρίς να έχουν γίνει όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο βήματα των προεγκρίσεων και ενεργειών και φέρνοντας ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΈΡΩΝ, για έγκριση, τη συγκοινωνιακή μελέτη, έχουμε και την ταυτόχρονη δήλωση του Δημάρχου ότι όχι μόνο η ΕΚΠΤΩΣΗ ήταν μηδαμινή μόλις 5,05% προς όφελος του Δήμου, αυτός (ο Δήμος) θα υποχρεωθεί να καταβάλλει το ποσό των 300.000€ (1η δήλωση του Δημάρχου),από δικά του έσοδα, το οποίο ποσό στη πορεία και κατά τη 2η ενημέρωση ( Πάρνωνας Α.Ε. ), θα ανέλθει στις 500.000€!!! (Ο Δήμος μας υπολείπεται ήδη 400.000€ από τα ταμεία του .)

Και βέβαια, ζωτικής σημασίας, είναι και το θέμα τροποποίησης κυκλοφορίας του κεντρικού δρόμου ( το τμήμα εντός οικισμού ) από αυτό που είναι σήμερα δηλ. Εθνική οδός ) , με συνέπεια να απαιτούνται επί πλέον εγκρίσεις από το Δ.Σ., από την Αποκεντρωμένη, από το Π.Σ. κλπ.

2) Ξεπληρώνοντας προεκλογικές του δεσμεύσεις, ο Δήμαρχος, προσέλαβε ειδική σύμβουλο γραμματέα, ανανεώνοντας παράλληλα τη θητεία των δύο προηγούμενων ειδικών συμβούλων.

3) Ο κος Χρόνης προχώρησε στην αγορά αυτοκινήτου, αξίας περίπου 23.000€, για τις μετακινήσεις του ως Δήμαρχος.

4) Προχώρησε, στο πλαίσιο πάντα των προεκλογικών του δεσμεύσεων,στη προκήρυξη μίσθωσης για τη μεταφορά του ΚΕΠ (Λυγουριού),στον κεντρικό δρόμο. Σημειωτέον ότι το ΚΕΠ, λειτουργεί -έως σήμερα – στο ισόγειο του Δημαρχείου, χωρίς φυσικά την επιβάρυνση ενοικίου.

5)….παλιά μου τέχνη κόσκινο!!!..Οι απευθείας αναθέσεις καλά κρατούν!!! Νόμιμο;…Ναι….Ηθικό;

6) 5ος χρόνος, ουσιαστικά, διοίκησης του κου Χρόνη και τα προβλήματα παραμένουν ή και διογκώνονται. Βιολογικοί καθαρισμοί, χωρίς δυνατότητα πόσιμου νερού ή Αρχαία Επίδαυρος, αυξήσεις τιμών στην άρδευση, περίεργα αυξημένοι λογαριασμοί στην ύδρευση, καθαριότητα, προβλήματα στους αγροτικούς δρόμους και τόσα άλλα. Και μέσα σε όλα αυτά, κατά δήλωση Δημάρχου, “βλέπουν” φαντάσματα περι …κρυφής ομάδας καθοδήγησης της αντιπολίτευσης!!!

Ας σοβαρευτούμε κύριοι και ας δούμε κατάματα και με τη δέουσα σοβαρότητα τα προβλήματα του τόπου μας και την επίλυση τους. Ο χρόνος από σύμμαχος γρήγορα και εύκολα γίνεται αντίπαλος”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis