home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ο Δήμαρχος Ύδρας στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης

Κοινότητα Υδραίων που αριθμούσε περίπου 1500 μέλη, ζούσαν και εργάζονταν στα αυτοκρατορικά ναυπηγεία στην Κωνσταντινούπολη
Dimarxos Ydras

Την Τετάρτη 17 Απριλίου, ο Δήμαρχος Ύδρας Γεώργιος Κουκουδάκης συναντήθηκε με το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη  Κωνσταντίνο Κούτρα. Μετά τη συζήτηση που είχαν, αναφέρθηκαν επίσης στο ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα “Την Υδραϊκή Κοινότητα της Κωνσταντινούπολης”.

Μεταξύ άλλων ο  Δήμαρχος δήλωσε ότι σύμφωνα με τα Οθωμανικά Αρχεία που ο Δήμος μας έχει μεταφρασμένα στην κατοχή του, γνωρίζουμε ότι πριν την Επανάσταση υπήρχε κοινότητα Υδραίων που αριθμούσε περίπου 1500 μέλη, οι οποίοι ζούσαν και εργάζονταν στα αυτοκρατορικά ναυπηγεία στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συνέχεια μαζί με την φιλυδραία Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας του Μονακό  Σοφία Τσουβελεκάκη και το σύζυγο της Κωνσταντίνο Τσουβελεκάκη πραγματοποίησαν εθιμοτυπική συνάντηση με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκηδόνος  Εμμανουήλ.

Επίσης, στις 19 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο του συνεδρίου που διοργανώνει η Τουρκική Ακαδημία Επιστημών, στο κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, ο Δήμαρχος Ύδρας  Γεώργιος Κουκουδάκης πραγματοποίησε εισήγηση με τίτλο “Ελληνοτουρκικές Σχέσεις: Σε Αναζήτηση Ειλικρινούς Ειρήνης”.

Ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο  Δήμαρχος παρακολούθησε την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, χοροσταντούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis