home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

«Δίκαιη ανάπτυξη για όλους» πρόταξε Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου από την Τρίπολη

Η υφυπουργός Ανάπτυξης βρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης «Πελοπόννησος EXPO» και περιηγήθηκε στα περίπτερα των εκθετών
Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου Πελοπόννησος EXPO

Στην Τρίπολη βρέθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, για τα εγκαίνια της έκθεσης «Πελοπόννησος EXPO» των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου, η οποία θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 14 Απριλίου.

«Επιθυμούμε και για αυτό εργαζόμαστε για να πετύχουμε τη δίκαιη ανάπτυξη για όλους. Η Ελλάδα είναι σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης. Αυξάνονται οι επενδύσεις, μειώνεται η ανεργία, περιορίζεται το χρέος, αυξάνονται οι μισθοί και οι συντάξεις, βελτιώνεται η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Το Υπουργείο Ανάπτυξης, στοχεύει σε καινοτομία, σε επενδύσεις και σε αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων». Αυτό δήλωσε η υφυπουργός κατά την ομιλία της, με την ευκαιρία της τελετής των εγκαινίων.

Στον χαιρετισμό της, η Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, τόνισε τα εξής: «Εντός του 2024, η αδειοδότηση μίας επένδυσης θα γίνεται γρήγορα και απ’ το γραφείο του επενδυτή. Εντάξαμε 20 βιομηχανικά πάρκα στο Ταμείο Ανάκαμψης, με 44 εκατ. ευρώ επιδότηση. Τρία απ΄ αυτά, σε Πάτρα, Κόρινθο, Μελιγαλά, βρίσκονται στην Πελοπόννησο. Προχωρούμε την έξυπνη μεταποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Έχουμε, ως χώρα, 70 δισ. από το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Είναι 36 δισ. τα χρήματα απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης που μπορούμε και θέλουμε να αντλήσουμε. Το 2024, θα κάνουμε αίτημα για 6,2 δισ. να πάρουμε. Έχουμε 12,2 δισ. ευρώ, φέτος στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στο κομμάτι των επιχειρήσεων, έχουμε από το ΕΣΠΑ 26 δισ. ευρώ, ενώ, έχουμε και 8 δισ. ευρώ για μεγάλα έργα στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Έχουμε, επίσης, πολλαπλάσιες ενάρξεις επιχειρήσεων, σε σχέση με το παρελθόν, εάν δείτε τα στοιχεία του ΓΕΜΗ. Αυτό, που είχε πει για την Πελοπόννησο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο συνέδριο της Τρίπολης, δηλαδή, για τα 200 και πλέον έργα, είναι κάτι που το έχουμε βασική προτεραιότητα. Υπάρχουν και οι πόροι του Σχεδίου της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, επίσης. Άρα, συνεργαζόμαστε με την επιχειρηματικότητα, με τα Επιμελητήρια. Έχουμε όραμα, πάμε όλοι μαζί».

Η εκπρόσωπος της Κυβέρνησης περιήγηθηκε στα περίπτερα των εκθετών, έχοντας γόνιμο διάλογο με τον εκδότη του Αναγνώστη Πελοποννήσου και του anagnostis.org Άκη Γκάτζιο.

anna mani papadimitriou peloponnisos expo (9)
anna mani papadimitriou peloponnisos expo (1)
Πελοπόννησος EXPO Τρίπολη
anna mani papadimitriou peloponnisos expo (3)
anna mani papadimitriou peloponnisos expo (4)
anna mani papadimitriou peloponnisos expo (6)
anna mani papadimitriou peloponnisos expo (5)
anna mani papadimitriou peloponnisos expo (8)
anna mani papadimitriou peloponnisos expo (2)

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis