home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κρουαζιέρα: Το Ναύπλιο κρατά τα σκήπτρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ανάλυση αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το 2023 – Μικρή η συνεισφορά στη συνολική εικόνα.
krouazieroploio nafplio 1

Στο πλαίσιο της περασμένης χρονιάς, η Ένωση Λιμένων Ελλάδας αποκάλυψε τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και επιβατών κρουαζιέρας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το 2023, με το Ναύπλιο να κρατά τα σκήπτρα, αφήνοντας αρκετά πίσω του τη Μονεμβασιά και το Γύθειο. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, αναδεικνύοντας τον ρόλο που διαδραματίζουν οι κρουαζιέρες στην τουριστική ανάπτυξη και την οικονομία της περιοχής.

Με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν, παρατηρείται μια αύξηση του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων που έφθασαν στα λιμάνια της Πελοποννήσου, καθώς και του συνολικού αριθμού των επιβατών που αποβιβάστηκαν. Αν και η συνολική συμμετοχή της περιοχής στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων είναι σχετικά μικρή σε σχέση με το συνολικό αριθμό στην Ελλάδα, αυτή η αύξηση μαρτυρά την αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα και ελκυστικότητα της περιοχής για τον κλάδο των κρουαζιερόπλοιων.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πέρσι αφίχθηκαν 44.170 επιβάτες στο Ναύπλιο (από 127 κρουαζιερόπλοια), 13.054 στη Μονεμβασία, 9.276 στο Γύθειο, 3.825 στην Πύλο και 1.876 στην Καλαμάτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο λιμάνι του Κατάκολου, στην Ηλεία, αφίχθηκαν πέρσι 206 κρουαζιερόπλοια με 390.153 επιβάτες.

krouaziera

Σημαντικό να τονιστεί επίσης η επιρροή που έχουν οι κρουαζιέρες στις τοπικές οικονομίες, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη του τουρισμού στις περιοχές που επισκέπτονται. Επίσης, το παράδειγμα του λιμανιού Κατάκολου αποδεικνύει τη σημασία της υποδομής και των υπηρεσιών που παρέχονται για την ικανοποίηση των αναγκών των κρουαζιερόπλοιων και των επιβατών τους.

Με την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναμένεται να ενισχυθεί η τοπική οικονομία και να δοθούν νέες δυνατότητες απασχόλησης σε μια περιοχή με μοναδικό πολιτιστικό και φυσικό κληρονομιά.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis