home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ένα πανέμορφο μωσαϊκό χρωμάτων στο μοναδικό πάρκο πλακιδίων στην Ελλάδα

Γνωρίστε το πάρκο των πλακιδίων του Στράτου Μαυρίδη στο Μαρκόπουλο Αττικής
Πάρκο Πλακιδίων

Ο Στράτος Μαυρίδης από το 1965 ξεκίνησε το έργο του, αλλά από το 2003 αφιερώθηκε ολοκληρωτικά. Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο αλλά έβαλε στόχο ζωής να φτιάξει το μοναδικό στην Ελλάδα πάρκο πλακιδίων. Όλα ξεκίνησαν το 1965 όταν αγόρασε ένα αγρόκτημα στην περιοχή του Μαρκοπούλου του Δήμου Ωρωπού περίπου 700 μέτρα από τον πανέμορφο και άγνωστο ακόμα και στους ντόπιους καταρράκτη «Μπέμπη».

Εκατομμύρια πολύχρωμα πλακάκια τοποθετημένα με μεράκι και έμπνευση δημιουργούν ένα μοναδικό μωσαϊκό χρωμάτων που φτιάχνει τη διάθεση του επισκέπτη και δίνει χαρά στα παιδιά.

Από το 2003 ο Στράτος Μαυρίδης δουλεύει ασταμάτητα το πάρκο πλακιδίων όπου υπάρχουν διάφορες θεματικές γωνιές και μηνύματα για τους επισκέπτες προτρέποντας τους να αγαπούν και να φροντίζουν το περιβάλλον και τα ζώα.

Στο πάρκο μεταξύ άλλων υπάρχουν τρεις πανέμορφες πολύχρωμες γέφυρες, σκάλες, καθιστικά, μία λιμνούλα με ψαράκια, μία εντυπωσιακή κατασκευή που είναι ζωγραφισμένος ο παγκόσμιος χάρτης, ένας πανέμορφος εξωτερικός πίνακας ζωγραφικής, ένα όμορφο χειροποίητο ιγκλού, δεκάδες άλλες θεματικές γωνιές εμπνευσμένες από τον δημιουργό του πάρκου.

Βίντεο: ©Wind-up team

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis