home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

25η Μαρτίου: Τίμησαν τους ήρωες της επανάστασης στο Ναύπλιο

Παρέλασαν οι μαθητές όλων των σχολείων στο Ναύπλιο, τιμώντας την επανάσταση του 1821 με πλήθος κόσμου να τους χειροκροτεί, ενώ για πρώτη φορά παρέλασαν φιλέλληνες μαζί με τους Αρματωμενους Μωραιτες.
parelasi nafplio 25 martiou 6

Παρέλασαν οι μαθητές όλων των σχολείων στο Ναύπλιο, τιμώντας την επανάσταση του 1821 με πλήθος κόσμου να τους χειροκροτεί. Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου γιορτάζεται παράλληλα με την γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στα πλαίσια της οποίας διεξάγεται μεγάλη εμποροπανήγυρη.

Μεταξύ άλλων παρέλασε ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας Παναγία Σουμελά, ο Σύλλογος Αρματωμένοι Μωραιτες με παραδοσιακές στολές και σημαίες της Επανάστασης, ενώ για πρώτη φορά παρέλασαν φιλέλληνες μαζί με τους Αρματωμένους Μωραΐτες.

Πριν την παρέλαση προηγήθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, από τον Τάσο Χατζηαναστασίου, Διδάκτωρα Ιστορίας και Λυκειάρχη Γενικού Λυκείου Αγίας Τριάδας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον του Ναυπλίου από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δήμου, των ενώσεων Εθνικής Αντίστασης νκαι των Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, ενώ τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους.

Στην παρέλαση συμμετείχαν μαθητές, στρατιωτικά σώματα, ο Ερυθρός Σταυρός, πρόσκοποι και η φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων.

Φωτογραφίες: anagnostis

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis