home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νέα διάκριση για τον Σύλλογο νεφροπαθών Αργολίδας

Νέα διάκριση ελαβε ο Σύλλογος νεφροπαθών Αργολίδας, αυτή τη φορά από το Ίδρυμα Ωνάση, για τη συμμετοχή μας στο ενημερωτικό Πρόγραμμα Organmeetings
pagkosmia imera nefrou

Νέα διάκριση ελαβε ο Σύλλογος νεφροπαθών Αργολίδας, αυτή τη φορά από το Ίδρυμα Ωνάση, για τη συμμετοχή στο ενημερωτικό Πρόγραμμα Organmeetings.

Ο Σύλλογος νεφροπαθών και συμπαραστατών τους Νομού Αργολίδας ιδρύθηκε το Μάιο του 2001.

Ένας από τους στόχους του Συλλόγου είναι και η ενημέρωση των πολιτών της Αργολίδας μέσω των Ενημερωτικών Ημερίδων που διοργανώνονται τα τελευταία χρόνια για την Πρόληψη, τη Θεραπεία και την αποκατάσταση των χρονίων νόσων των νεφρών, καθώς και η διάδοση της ιδέας της Δωρεάς Ιστών & Οργάνων.

Για το σύνολο των δραστηριοτήτων του, ο Σύλλογος έλαβε πιστοποίηση και συμπεριελήφθη στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, ενώ βραβεύθηκε το 2003 από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, αλλά και από το Σύλλογο Αργείων “Ο ΔΑΝΑΟΣ” για τη συνολική προσφορά του στο Νομό Αργολίδας.

organmeetings sillogos nefropathon argolidas
ΦΩΤΟ: Σύλλογος Νεφροπαθών Αργολίδας

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, “σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μια νέα διάκριση, αυτή τη φορά από το Ίδρυμα Ωνάση, για τη συμμετοχή μας στο ενημερωτικό Πρόγραμμα Organmeetings, αποτελώντας έτσι έναν πολύτιμο κρίκο στην αλυσίδα ζωής της εκστρατείας ανάπτυξης της δωρεάς οργάνων και των μεταμοσχεύσεων.

Μας επιδόθηκε το σχετικό Πιστοποιητικό Συμμετοχής από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, το ενημερωτικό υλικό των Organmeetings, το οποίο συνοδεύεται από ένα συμβολικό μολύβι, που στο τέλος του έχει σπόρους από το φυτό Μη Με Λησμόνει, ώστε όταν εκείνο τελειώσει, τότε να μπορεί ο κάθε παραλήπτης του να το γυρίζει ανάποδα, να το φυτεύει και να γεννιέται μια δεύτερη ζωή. Όπως ακριβώς συμβαίνει δηλαδή με τη δωρεά οργάνων.

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα Organmeetings

Τα Organmeetings είναι ένα νέο Πρόγραμμα που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ωνάση, με την επιστημονική αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και τη συνεργασία το Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, το οποίο έχει διττή μορφή: Αρχικά δημιουργήθηκε ένας πλήρης ενημερωτικός οδηγός για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, τον οποίο μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.onassis.org/el/health/organmeetings

Επιπλέον, εγκαινιάζεται μια σταθερή επαφή με τους πολίτες μέσα από διαδικτυακά σεμινάρια που απευθύνονται σε Μέσα Ενημέρωσης, Φορείς, Οργανισμούς – ιδιωτικούς ή δημόσιους – Συλλόγους με κοινωνικό έργο και Εταιρείες – Επιχειρήσεις, οι οποίες θα ήθελαν να συνδέσουν τη CSR πολιτική τους με την ενημέρωση γύρω από τη δωρεά οργάνων. Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους εκπροσώπους και συνεργάτες του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

organmeetings sillogos nefropathon argolidas 1
Μολύβι με σπόρο // ΦΩΤΟ: Σύλλογος Νεφροπαθών Αργολίδας

Οι δύο πρώτες ημερομηνίες διεξαγωγής των σεμιναρίων για το τρέχον έτος είναι: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 (ώρα 15:00) και Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 (ώρα 15:00).

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το Σύλλογό μας στα τηλέφωνα:2751024736 και 6948270818″.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis