home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης στο Άργος σε ένα διαδραστικό πλαίσιο μάθησης

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο το 3ο Λύκειο Άργους τίμησε την 25η Μαρτίου
το 3ο Γενικό Λύκειο Άργους τίμησε την 25η Μαρτίου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της κατεύθυνσης Ανθρωπιστικών Σπουδών του 3ου Γενικού Λυκείου Άργους, μαζί με τους φιλολόγους τους, υποδέχθηκαν τον γενικό γραμματέα της Αργολικής Αρχειακής Βιβλιοθήκης κ. Αναστάσιο Τσάγκο, με την εισήγηση και καθοδήγηση του οποίου, προσέγγισαν, σε ένα διαδραστικό πλαίσιο μάθησης, το θέμα: «Η έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης στο Άργος».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ Λυκείου, των λοιπών κατευθύνσεων, με εισηγήτρια τη φιλόλογο κα Κοτταρά Παρασκευή, ασχολήθηκαν θεματικά με το Χρονικό  της Επανάστασης του 1821 και τέλος παρακολούθησαν το video «Το άδοξο τέλος των αγωνιστών του 1821», με το οποίο προβληματίστηκαν ιδιαίτερα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Λυκείου, υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων καθηγητών και καθηγητριών τους, συζήτησαν  για τα οφέλη της Επανάστασης του 1821 σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Επίπεδο, εντυπωσιαζόμενοι ιδιαίτερα με  το γεγονός ότι οι ήρωες του 1821, αν και δε το συνειδητοποιήσουν και οι ίδιοι τότε, συμμετείχαν σε μια παγκόσμια αλλαγή που εκκινούσε την εποχή εκείνη με την υποχώρηση των αυτοκρατοριών και την ανάδυση των εθνικών κρατών.

Τέλος δραματοποίησαν αυτοσχεδιάζοντας  διαλόγους από το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το  Μεγάλο μας Τσίρκο» που αφορούσαν στους αγώνες των Ελλήνων για Ελευθερία και Δημοκρατία. το 3ο Γενικό Λύκειο Άργους τίμησε την 25η Μαρτίου.

το 3ο Γενικό Λύκειο Άργους τίμησε την 25η Μαρτίου

Τη σχολική  εορτή συντόνισαν  η κα Στέλλα Σταματάκη και η κα Παρασκευή Κοτταρά.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Άργους Παντελής Ρουμελιώτης:

«Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αναστάσιο Τσάγκο για την εμπεριστατωμένη παρουσίασή του και την άψογη  συνεργασία του με τη σχολική μας κοινότητα, για τα οφέλη που αποκόμισαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί, αλλά και για το τεράστιο έργο που επιτελεί η Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη για τη διάσωση της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης μας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis