home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Ένα μουσικό – αφηγηματικό αφιέρωμα στον Θοδωρή Γκόνη

Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου: «Στους πορτοκαλεώνες των Στίχων διαβαίνει η Μουσική»
Αφιέρωμα στον Θοδωρή Γκόνη

Το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, την Πέμπτη 21 Μαρτίου και ώρα 20:30 στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, παρουσιάζει μια συναυλία-αφηγηματική παράσταση αφιερωμένη στον στιχουργό-ποιητή, συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιό Θοδωρή Γκόνη.

Χορωδιακό εργαστήρι Ναυπλίου 1

Λίγα λόγια για τον Θοδωρή Γκόνη

Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΚΟΝΗΣ (1956- ) γεννήθηκε στο Ναύπλιο. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Πέλου Κατσέλη. Σπούδασε Οικονομικά. Εργάστηκε ως ηθοποιός μέχρι το 1996. Έκτοτε ασχολείται κυρίως με τη σκηνοθεσία. Έχει συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Μέγαρο Μουσικής, Δημοτικό Θέατρο Άργους, ΔΗΠΕΘΕ και θιάσους του ελεύθερου θεάτρου. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής των ΔΗΠΕΘΕ Βόρειου Αιγαίου, Αγρινίου, Βέροιας, Σερρών, Κομοτηνής, Καβάλας και του Φεστιβάλ Φιλίππων. Έχει διδάξει υποκριτική στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ και στη δραματική σχολή του Νεοελληνικού Θεάτρου Γ. Αρμένη. Γράφει ποιήματα και πεζά. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων. Στη δισκογραφία συνεργάζεται ως στιχουργός-ποιητής με τους σημαντικότερους συνθέτες και ερμηνευτές του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού.Στις 1-1-2019 πραγματοποίησε ομιλία στο Brooklyn College της Νέας Υόρκης, κατόπιν ειδικής πρόσκλησης της Αμερικανίδας Σκηνοθέτιδος Laura Tesman και των συναδέλφων της.

Το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου:

Ιδρύθηκε το 2016. Αποτελείται από τη Χορωδία του Πολυφωνικού Τμήματος Ενηλίκων και τη Χορωδία του Νεανικού Τμήματος. Συμμετέχει σε πολλές συναυλιακές συναντήσεις ανά την Ελλάδα και οργανώνει μουσικές εκδηλώσεις στην πόλη του Ναυπλίου, όπου δραστηριοποιείται. Κάθε χρόνο πραγματοποιεί 2ήμερο Χορωδιακό Φεστιβάλ στην ιστορική πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής και μαέστρος είναι ο Γιάννης Νικολόπουλος.

Ταυτότητα εκδήλωσης

  • Χορωδία Πολυφωνικού Τμήματος Ενηλίκων
  • Μαέστρος: Γιάννης Νικολόπουλος
  • Πιάνο: Δήμητρα Σαγκιώτη
  • Solo: Βασιλεία Ταρσινού
  • Έρευνα-Επιμέλεια κειμένων: Καλλιόπη Καλποδήμου, Μαρία Μπακοπούλου
  • Αφήγηση: Καλλιόπη Καλποδήμου, Γιώργος Καράσης, Μαρία Μπακοπούλου

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis