home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τι αποφασίζει το ΔΣ Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Αργολίδας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί σε συμμετοχή σε οποιαδήποτε κινητοποίηση αποφασιστεί από φορείς για την Παρασκευή 8 Μαρτίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στην Βουλή
Πανεπιστήμιο

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Αργολίδας αποφασίζει να μην στηρίξει το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως “αντί η κυβέρνηση να ανοίγει τη συζήτηση για ιδιωτικά πανεπιστήμια, να στηρίξει το σχολείο και το πανεπιστήμιο που πηγαίνουν τα παιδιά μας: Το δημόσιο!“. Ακόμα, προτείνει “να αποσύρει άμεσα κάθε συζήτηση για εθνικό απολυτήριο και τριπλές πανελλαδικές σε κάθε τάξη του Λυκείου που θα κάνουν τη ζωή των παιδιών μας κόλαση”.

Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί σε συμμετοχή σε οποιαδήποτε κινητοποίηση αποφασιστεί από φορείς για την Παρασκευή 8 Μαρτίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στην Βουλή.

Αναλυτικά, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Αργολίδας σημειώνει τα εξής:

“Έχουμε ήδη πληρώσει και πληρώνουμε τεράστιο κόστος για τη μόρφωση των παιδιών μας, για να τους προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, για να συμπληρώνουμε τις ανεπάρκειες του σημερινού δημόσιου σχολείου.

Βλέπουμε, ζούμε το άγχος των παιδιών μας μπροστά στις πανελλαδικές εξετάσεις, την απώλεια του ελεύθερου χρόνου τους. Τι λέει η κυβέρνηση στα παιδιά αυτά; Ότι άλλοι θα “ματώνουν”, για να μπουν στο πανεπιστήμιο και άλλοι θα κατακτούν πτυχίο πανεπιστημίου με μόνο κριτήριο τη φορολογική δήλωση των γονιών τους;

Πολλοί από μας έχουμε ήδη παιδιά στα δημόσια πανεπιστήμια και “αιμορραγούμε” όταν τα σπουδάζουμε σε άλλη πόλη και γνωρίζουμε τις ελλείψεις των ιδρυμάτων.

Γιατί άλλοι από μας που τα παιδιά μας δεν κατάφεραν να μπουν σε ένα ΑΕΙ, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι το κόστος των κολεγίων, που είμαστε βέβαιοι ότι θα εκτιναχθεί αν τους δοθεί η δυνατότητα να αναβαθμίσουν την ταμπέλα τους σε “πανεπιστήμια”… Κι όλα αυτά, δεν πρόκειται να βελτιωθούν. Ισα – ίσα που η κυβέρνηση ανοίγει τη συζήτηση για “Εθνικό Απολυτήριο” για το Λύκειο, δηλαδή να μετράνε αναλογικά οι βαθμοί και των τριών του τάξεων στην πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση. Τι σημαίνει αυτό για μας; Φροντιστήριο όχι σε τέσσερα μαθήματα, αλλά σε δεκατέσσερα (!), και από όλο και πιο νωρίς, αν θέλουμε να έχουμε κάποια ελπίδα για τα δημόσια πανεπιστήμια. Το λέμε καθαρά: Δεν ανεχόμαστε να κάνουμε διαρκώς στον εαυτό μας το ερώτημα “πόση παιδεία μπορώ να αγοράσω με αυτά τα λεφτά που έχω;”.

  • Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να ανοίγει τη συζήτηση για ιδιωτικά πανεπιστήμια, να στηρίξει το σχολείο και το πανεπιστήμιο που πηγαίνουν τα παιδιά μας: Το δημόσιο!
  • Να αποσύρει άμεσα κάθε συζήτηση για εθνικό απολυτήριο και τριπλές πανελλαδικές σε κάθε τάξη του Λυκείου που θα κάνουν τη ζωή των παιδιών μας κόλαση.

Εμείς οι γονείς παλεύουμε για ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου, παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, για αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, που θα διασφαλίζει υψηλού επιπέδου σπουδές και θα ενσωματώνει στο πτυχίο τη δυνατότητα πλήρους πρόσβασης στο επάγγελμα.

Καλούμε σε συμμετοχή σε οποιαδήποτε κινητοποίηση αποφασιστεί από φορείς για την Παρασκευή 8 Μαρτίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στην Βουλή.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis