home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

«Τεχνητή νοημοσύνη και ανθρώπινες αξίες» στο 3ο Λύκειο Άργους

Διάλεξη με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη παρακολούθησαν μαθητές και μαθήτριες του 3ου Λυκείου Άργους
3 λύκειο Άργους διάλεξη

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου του 3ου Γενικού Λυκείου Άργους, καθώς και οι εκπαιδευτικοί τους, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, τη διάλεξη με θέμα: «Τεχνητή νοημοσύνη και ανθρώπινες αξίες» με εισηγητή τον Αντιπρόεδρο του τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, καθηγητή φιλοσοφίας Γεώργιο Στείρη. 

Οι εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης είναι καταιγιστικές και οι εφαρμογές της έχουν ήδη αντίκτυπο τόσο στην καθημερινότητα όσο και την επιστήμη.Η θετική της επίδραση είναι ήδη ευδιάκριτη. Παρά ταύτα, ο φόβος και η ανησυχία της κοινής γνώμης είναι έκδηλος. 

Στη διάλεξη συζητήθηκαν οι σύγχρονες εξελίξεις στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, με εστίαση στον τρόπο αξιοποίησης των δεδομένων από τις μηχανές τεχνητής νοημοσύνης και τον προβληματισμό που αναπτύσσεται για το πώς οι μηχανές τεχνητής νοημοσύνης θα ενσωματώσουν τους κανόνες του κόσμου και τις αξίες, πάνω στις οποίες έχει θεμελιωθεί ο ανθρώπινος πολιτισμός. 

Ο Διευθυντής του 3ου Γενικού Λυκείου Άργους Παντελής Ρουμελιώτης και η  Στέλλα Σταματάκη, συντονίστρια του άξονα αξιολόγησης «Σχολείο και κοινότητα», υπεύθυνοι της δράσης αυτής, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στον Γεώργιο Στείρη, για το χρόνο που αφιέρωσε και τον κόπο που κατέβαλλε για την πραγματοποίηση της εξαιρετικής και ενδιαφέρουσας διάλεξης στη σχολική κοινότητα του 3ου ΓΕΛ Άργους. 

3 λύκειο Άργους διάλεξη
3 λύκειο Άργους διάλεξη
3 λύκειο Άργους διάλεξη

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis