home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ανέλαβαν ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στο Ναύπλιο

Επιστολή ανάληψης ευθύνης αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου
Γραφεία ΝΔ Ναύπλιο

Επιστολή ανάληψης ευθύνης αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου σχετικά με τις φθορές που προκλήθηκαν την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο.

Όπως αναφέρει η επιστολή:

«Τα ξημερώματα της Δευτέρας 29/02 προβήκαμε στην σπασιματική της πρόσοψης του εξουσιαστικού κέντρου των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας για τους εξής λόγους:

Το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση με βάση την τροποποίηση του ποινικού κώδικα, με αλλαγές που στόχο έχουν να γεμίσουν τις ήδη ασφηκτικά στριμωγμένες φυλακές, με ανθρώπους κατώτερων κοινωνικών στρωμμάτων, αγωνίστριες/στες και όσες/όσους δεν συμφωνούν να ζουν ύπο τις συνθήκες που επιβάλλει το κρατικό-καπιταλιστικό περιβάλλον. Η παραπάνω τροποποίηση έρχεται να συμπληρώσει τα πλάνα της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των φυλακών. 

Το νομοσχέδιο που βρισκόταν και αυτό σε διαβούλευση για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, το οποίο μετατρέπει την παιδεία σε ένα πρόσφορο έδαφος για το κεφάλαιο και τους επενδυτές του, στους οποίους ανοίγεται ακόμα ένα πεδίο για να κερδοσκοπήσουν, αυτή την φορά εις βάρος φοιτητριών/των. Αυτό θα καταστήσει τις σπουδές ένα προνόμιο των λίγων, ένω τα άτομα της τάξης μας προορίζονται για ένα φθηνό, εξειδικευμένο εργατικό προσωπικό, το οποίο θα λειτουργεί σαν γρανάζι με βάση τις ανάγκες παραγωγής του καπιταλιστικού συστήματος. 

Η έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης στο Ισραήλ, το οποίο την δεδομένη χρονική στιγμή πραγματοποιεί ανενόχλητο και μπροστά στα μάτια του δυτικού κόσμου, γενοκτονία εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Η ξεκάθαρη στάση της κυβέρνησης φανερώνεται μέσα από την λογοκρισία, την καταστολή και τις διώξεις όσων στέκονται στο πλευρό των Παλαιστίνιων και αντιδρούν στο αυτονόητο. 

Ταυτόχρονα, ζώντας σε μία πόλη άκρως συντηρητική και αστυνομοκρατούμενη, η οποία έχει καταλήξει ένα τουριστικό θέρετρο, με το ένα Airbnb να διαδέχεται το άλλο, οι τιμές των ενοικίων να εκτοξεύονται και το κόστος ζωής να έχει καταστεί δυσβάσταχτο για όποιον δεν είναι πλούσιος ή τουρίστας, η δράση αυτή είναι αφιερωμένη στην αφρόκρεμα των δεξιών εργοδοτών και δημάρχων, οι οποίοι νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να καταχράζονται χρήμα μέσα από δημόσια έργα ή να εκμεταλλεύονται τους υπαλλήλους τους. Θα τα ξαναπούμε σύντομα.

Τέλος, η πράξη αυτή αποτελεί μία πολύ μικρή ένδειξη αλληλεγγύης προς τις καταλήψεις και όσες/όσους αντιστέκονται και δεν υποτάσσονται στους κρατικούς θεσμούς και την καταστολή των εκάστοτε κυβερνήσεων.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΣΑΡΑΝΤΑ ΩΡΕΣ ΓΙΑ 400 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΑ ΚΑΘΕ ΑΦΕΝΤΙΚΟ

ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis