home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις για την ανάδειξη πεζοπορικών διαδρομών στην Αργολίδα

Γράφει ο Μπάμπης Αντωνιάδης
Βουλευτικό εκδήλωση μονοπάτια

Η συζήτηση για την «ανάδειξη πεζοπορικών διαδρομών» που έγινε τη Δευτέρα 19-2-2024 στο Βουλευτικό Ναυπλίου με πρωτοβουλία της Κοιν.Σ.Επ. Μονοπάτια της Ελλάδας, έδειξε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, ακουστήκαν ενδιαφέροντα πράγματα σε σχέση με τι θα μπορούσε να γίνει ή τι προτάσεις έχουν γίνει για να δημιουργηθεί ένα δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών την Αργολίδα.

Μια από τις ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις της συζήτησης ήταν η δυνατότητα δημιουργίας μονοπατιών σε επαφή με οικισμούς ώστε να αποτελούν και χώρο «αναπνοής» των κατοίκων πολεοδομικών συγκροτημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, εκ μέρους των φίλων του Υγροτόπου Ναυπλίου Ν. Κίου έκανε παρέμβαση η Ελένη Πανάγου, παρουσιάζοντάς την πρόταση δημιουργίας ενός πεζόδρομου ποδηλατοδρόμου στο παραλιακό μέτωπο Ναυπλίου Ν. Κίου με ταυτόχρονη προστασία του υγροτόπου. Στην παρουσίαση έγιναν και επισημάνσεις για τα προβλήματα που μαστίζουν χρόνια τώρα την περιοχή.

Εδώ να πούμε ότι η κοινωνία των πολιτών στο θέμα του πεζοπορικού τουρισμού είναι ένα βήμα μπροστά.

Στο νομό μας, υπάρχουν πολλές προσπάθειες ανθρώπων που ασχολούνται με τα μονοπάτια που διοργανώνουν σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο πεζοπορικές εκδρομές με συμμετοχή δεκάδων πολιτών.

Άρα αυτό που σήμερα είναι αναγκαίο, είναι ο συντονισμός των ανθρώπων που ασχολούνται μέχρι σήμερα με πεζοπορίες, η μεταφορά της εμπειρίας, η τεχνογνωσία από τους ειδικούς για να δημιουργηθεί επίσημα δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών στο νομό.

Το επόμενο στάδιο είναι να δούμε οργανωμένα, σε επίπεδο μιας διαδημοτικής συνεργασίας την προβολή των διαδρομών και το πρόγραμμα συντήρησής τους.

Αυτός ο εναλλακτικός τουρισμός δεν έχει μόνο την οικονομική διάσταση.

Οι συμμετέχοντες σε διαφορικές μορφές τουρισμού έχουν σαν αναφορά τους τις περισσότερες φορές την προστασία του περιβάλλοντος, ζητούμενο στις εποχές που ζούμε.

(Μπάμπης Αντωνιάδης)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis