home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

«Η Λοταρία της Αγάπης» με έργα της Μάγδας Μάρα και του Francesco Moretti

«Η Λοταρία της Αγάπης»  θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Μαρτίου όπου θα γίνει και η κλήρωση.
Λοταρία Αγάπης έργα

Με δύο έργα καλλιτεχνών, της Μάγδας Μάρα και του Francesco Moretti, γίνεται η “Λοταρία της Αγάπης” του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ναυπλίου και της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου.

Όπως σημειώνει η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου:

“Με ένα σου λαχνό δίνεις αγάπη, χαμόγελο και φροντίδα στους διπλανούς μας που το έχουν τόσο πολύ ανάγκη. Όσο κι αν αυτό φαίνεται ουτοπικό, η προσφορά σου είναι πολύτιμη συμπόρευση. Για εμάς τους εθελοντές της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ναυπλίου – Η Πύλη της Αγάπης είναι το κουράγιο, το χτύπημα στην πλάτη και η διαβεβαίωση ότι δεν είμαστε μόνοι μας …. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλλίτερα. 

Οι λαχνοί διατίθενται από  φίλες και φίλους εθελοντές. Μπορείς να προμηθευτείς λαχνούς καλώντας την Πρόεδρο του Δ.Σ. Κα Βούλα Δεδέα  στο 6974940488.

«Η Λοταρία της Αγάπης»  θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Μαρτίου όπου θα γίνει και η κλήρωση.

Έχουμε μεγάλη χαρά και τιμή να έχουμε κοντά μας, σε αυτήν τη Λοταρία της Αγάπης, δύο αγαπημένους καλλιτέχνες που ζουν, εργάζονται και δημιουργούν στην περιοχή μας. Την Μάγδα Μάρα, Εικαστικό – Καθηγήτρια Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αργολίδας, με ένα έργο της ελαιογραφία σε μουσαμά και τον παλιό γνώριμο της Λοταρίας της Αγάπης και μέλος του Δ.Σ. της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου τον Francesco Moretti, Ζωγράφο, Γλύπτη, Χαράκτη με ένα γλυπτό του έργο. Τους ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη”.

ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΚΛΗΡΩΣΗ Λοταρία Αγάπης

Μάγδα Μάρα

Η Μάγδα Μάρα γεννήθηκε στο Ναύπλιο. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, (Α.Σ.Κ.Τ), των τμημάτων: Ζωγραφικής, με καθηγητή τον Δημήτρη Μυταρά και του τμήματος Γλυπτικής, με καθηγητή τον γλύπτη Γιώργο Λάππα. Έχει σπουδάσει Χαρακτική στο Royal College of Art στο Λονδίνο και είναι απόφοιτος της Μαρμαρογλυπτικής Σχολής της Τήνου.

Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και σκηνογραφία, ενώ επί δύο χρόνια υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ για μεταπτυχιακές σπουδές στη Ζωγραφική. Έχει αποκτήσει επίσης Μεταπτυχιακό τίτλο από το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ είναι υποψήφια Διδάκτωρ του ιδίου Πανεπιστημίου.

Είναι ενεργό μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου και μέλος του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδας, έχοντας παρουσιάσει τα έργα της σε ατομικές εκθέσεις Ζωγραφικής και Γλυπτικής και συμμετέχοντας σε δεκάδες ομαδικές στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αγγλία. Είναι μέλος Καλλιτεχνικών ομάδων με τις οποίες παίρνει μέρος σε διεθνή καλλιτεχνικά Projects, ενώ έργα της  βρίσκονται: στην Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, στο Υπουργείο Παιδείας, στην Εθνική Τράπεζα, σε ιδιωτικές συλλογές στη Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και σε Δημοτικές Πινακοθήκες.
Εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Εικαστικών Τεχνών, ενώ για πολλά χρόνια εργάστηκε επίσης στην Εθνική Πινακοθήκη  –  Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου στην Αθήνα και το Ναύπλιο. Ζει στο Ναύπλιο και  είναι καθηγήτρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας.

Francesco Moretti

Ο Francesco Moretti γεννήθηκε στην Πίζα. Είναι απόφοιτος του Πειραματικού Καλλιτεχνικού Λυκείου της Λούκκα και αριστούχος της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας.

Εργάζεται με τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη χαρακτική, τη φωτογραφία, τη βίντεο-τέχνη, τις εγκαταστάσεις, την εσωτερική διακόσμηση, το ντιζάιν, τη γραφιστική και τη διαφήμιση.
Συνεργάστηκε με γνωστούς καλλιτέχνες (Keith Haring, Marco Eberle και Θεόδωρος Παπαγιάννης) και έχει στο ενεργητικό του πάνω από 20 ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε περισσότερες από 40 ομαδικές εκθέσεις στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Ελβετία, τη Γαλλία, την Ουγγαρία, την Ταϊβάν και το Μαρόκο

Έργα του βρίσκονται σε δημόσιους χώρους και ιδιωτικές συλλογές στην Ιταλία, στην Ταϊβάν, στην Ελλάδα, στο Μαρόκο και στην Ελβετία, μεταξύ άλλων στο Ίδρυμα Ifitry στο Μαρόκο, στο Ίδρυμα Bisonte στη Φλωρεντία, στον Δήμο Ιωαννίνων, στη συλλογή του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Μουσείου στο Ναύπλιο, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θ. Παπαγιάννης στο Ελληνικό Ιωαννίνων, στην Πινακοθήκη Μεσολογγίου, στον χώρο πολιτισμού Φουγάρο στο Ναύπλιο.
Μεγάλες τοιχογραφίες του βρίσκονται σε δημόσιους χώρους στην Πίζα, στην Αθήνα, στο Ναύπλιο και στην Τονάρα της Σαρδηνίας. 

Tο 2018 εκπροσώπησε την Ιταλία στη Διεθνή Μπιενάλε Χαρακτικής στο Κρατικό Μουσείο Καλών Τεχνών στην Ταϊβάν.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis