home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μεσσηνία: Αντιδρούν για τις ανεμογεννήτριες στο Μαυροβούνι Κορώνης

Οι κάτοικοι είναι ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών – Στο πλευρό τους ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Κουτουμάνος
Κορώνη Ανεμογεννήτριες διαμαρτηρία

Οι κάτοικοι του Μαυροβουνίου Κορώνης είναι ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή. Στη συγκέντρωση των κατοίκων έδωσε το παρόν και η Λαική Συσπείρωση.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Νίκου Κουτουμάνου:

«Είμαστε αλληλέγγυοι,  χαιρετίζουμε τον αγώνα σας ενάντια στην εγκατάσταση των «τεράτων» των 150 μέτρων στο Μαυροβούνι Κορώνης, γιατί έχετε δίκιο. Κανένα βουνό, καμιά πλαγιά, κανένας κάμπος, κανένα ρέμα, να μη δοθούν βορά στα αρπακτικά ένστικτα των επιχειρηματιών των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Οι βιομήχανοι των ΑΠΕ με τη στήριξη του κρατικού μηχανισμού, το μόνο που ξέρουν πολύ να καλά κάνουν, είναι να βγάζουν τεράστια κέρδη, και όχι να σώζουν τον πλανήτη. Κέρδη με κρατικό χρήμα, με χρήμα από τις τσέπες όλων μας.

Οι επιδοτήσεις των αγροτών κατασυκοφαντούνται και κάθε λίγα χρόνια περιορίζονται- από την άλλη οι επιδοτήσεις των ΑΠΕ όλο και αυγατένουν. Οι κατώτερες εγγυημένες τιμές που ζητάνε οι αγρότες για να μην πουλάνε κάτω από το κόστος παραγωγής «παραβιάζουν τους νόμους τις αγοράς» και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, λένε όλοι όσοι κυβέρνησαν. Από την άλλη όμως οι βιομήχανοι απολαμβάνουν  εγγυημένες τιμές, με εξασφαλισμένη κερδοφορία για όλη τη διάρκεια ζωής της επένδυσης τους.

Αλήθεια, που βρέθηκε εδώ αυτός ο όμιλος επιχειρήσεων, ο κάθε όμιλος, σε κάθε βουνό, ποιος του έδωσε το δικαίωμα «να μας σώσει» και πως ακριβώς μας σώζει; Μήπως μειώνονται οι τιμές λιανικής του ρεύματος; Κάθε φορά που σπάει το ρεκόρ παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ – τόσο ακριβαίνει ο λογαριασμός. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια γιατί  κριτήριο γι’ αυτόν τον σχεδιασμό δεν είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών για φθηνή ενέργεια αλλά τα κέρδη μεγάλων επιχειρηματικών  ομίλων που επενδύουν στις ΑΠΕ ώστε να βρουν διέξοδο τα συσσωρευμένα κεφάλαιά τους τα οποία συμπληρώνονται και με κρατικό χρήμα μέσω επιδοτήσεων και του πράσινου ταμείου.

Γι’ αυτό είμαστε ενάντια στην εγκατάσταση, και αυτής της νέας μονάδας,  από θέση αρχής και όχι «αλα καρτ».

Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ λέμε, ψηφίζουμε και κάνουμε τα ίδια στα Δημοτικά συμβούλια που είμαστε εκλεγμένοι, στην Περιφέρεια, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, στους συλλόγους μαζικών φορέων ΠΑΝΤΟΥ! Μπορούν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο οι ηγεσίες των υπολοίπων Κομμάτων;;

Σιγά να μην μπορούν!! Έδωσαν τα πάντα, ψήφισαν με χέρια και με πόδια στην ΕΕ και στη βουλή, ώστε να μπορούν να εγκαταστήσουν ΑΠΕ, όχι στο Μαυροβούνι, αλλά ακόμα και στην κορυφή του Ολύμπου και στη Ακρόπολη αν υπάρχει αρκετό αιολικό δυναμικό.

Μόνο ο αγώνας και η λαϊκή αντίδραση είναι αυτή που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Το ξέρουν πολύ καλά οι ηγεσίες της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του  ΠΑΣΟΚ, που μετέτρεψαν τη χώρα σε «ειδική οικονομική ζώνη» για ΑΠΕ, που ψήφισαν νόμους κατ’ εντολή της ΕΕ και των επιχειρηματιών, νόμους που να μην μπορεί να σταματήσει αυτούς τους σχεδιασμούς καμιά απόφαση δικαστηρίου, όσου ψηλή και να είναι. Μόνο ο αγώνας σας μπορεί να τους σταματήσει.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζουμε τα αιτήματα και  διεκδικούμε:

  • Να μην προχωρήσει η εγκατάσταση και λειτουργία του αιολικού πάρκου στο Μαυροβούνι.
  • Σημαντική μείωση και πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, του "πράσινου" και των υπολοίπων τελών, καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες.
  • Ισόρροπη αξιοποίηση όλων των πηγών ενέργειας με κριτήρια την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας, τη φθηνή ενέργεια για τη λαϊκή κατανάλωση, την προστασία του Περιβάλλοντος και των κατοίκων με ευθύνη του κράτους.»
Κορώνη Ανεμογεννήτριες διαμαρτηρία
Κορώνη Ανεμογεννήτριες διαμαρτηρία
Κορώνη Ανεμογεννήτριες διαμαρτηρία

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis