home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Με σεβασμό αντιμετώπισε ο Ανδριανός τον επιζήσαντα από τα Τέμπη Ανδρέα Αλικανιώτη

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια σε σένα και την οικογένεια σου γιατί αν και τραυματισμένος κατέβηκες τελευταίος από το βαγόνι και βοήθησες τους συνανθρώπους μας»
Ανδριανός Επιτροπή Τεμπών

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός στην τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και την κατάθεση του ήρωα επιζήσαντα Ανδρέα Αλικανιώτη επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Δεν θα κάνω ερωτήσεις. Απλούστατα θέλω να πω ότι είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την παρουσία εδώ στην επιτροπή μας του Ανδρέα Αλικανιώτη, όπως είμαστε συγκλονισμένοι όλοι από το τραγικό αυτό δυστύχημα.

Με τις 57 οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους, τους συγγενείς τους, τους ανθρώπους τους, όλος ο ελληνικός λαός, όπως το έδειξε, πραγματικά συμπάσχει. Βεβαίως ο πόνος αυτών των 57 οικογενειών είναι μεγάλος και πιστεύω ότι γι’ αυτό τον πόνο δεν υπάρχει γιατρειά. Δυστυχώς οι 57 συνάνθρωποί μας αυτά τα νέα παιδιά δεν έρχονται πίσω.

Εσείς ήσασταν τυχερός καθώς όπως μας είπατε στην κατάθεση σας μόλις είχατε γυρίσει από το κυλικείο, από το μοιραίο βαγόνι όπου βρήκαν τραγικό θάνατο πολλά παιδιά, πολλοί νέοι άνθρωποι. Θέλω να σας ευχηθώ κατ’ αρχάς να ξεπεράσετε αυτό το τραύμα το οποίο είναι και για σας βαθύ και να σας ευχαριστήσω, όπως το έκαναν και όλοι οι συνάδελφοι εκπροσωπώντας όλες τις παρατάξεις εδώ στην επιτροπή μας, και ως πατέρας που έχει μια κόρη στην ηλικία σας, για τον ηρωισμό που επιδείξατε, γιατί αν και τραυματισμένος κατεβήκατε τελευταίος από το βαγόνι και βοηθήσατε τους συνανθρώπους μας τους συνεπιβάτες σας προσφέροντας ό,τι μπορούσατε εκείνη την ώρα στη διάσωση τους, με μια κουβέντα συντροφιάς, με ό,τι χρειάζονταν.

Γι’ αυτό λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια σε σένα και βεβαίως και στην οικογένεια σου γιατί προφανώς το να μεγαλώνεις ένα παιδί με ήθος και συγκρότηση σαν κι εσένα είναι πολύ σημαντικό. Μακάρι να ήταν όλα τα παιδιά παρόντες, να κατέθεταν εδώ στην επιτροπή μας για το συμβάν και να μην είχαν χάσει τη ζωή τους. Μακάρι, γιατί ο πόνος αυτών των οικογενειών όπως είπα δεν γιατρεύεται. Είναι πολύ βαθύς».

Η αδιανόητη «επίθεση» για την τούρτα γενεθλίων

Σε αντίθεση με τον βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ που αντιμετώπισε τον νεαρό επιζήσαντα από την τραγωδία με τον δέοντα σεβασμό, σε μια αδιανόητη επίθεση μάρτυρα Ανδρέα Αλικανιώτη προχώρησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης, στην ίδια συνεδρίαση της Εξεταστικής για τα Τέμπη, όπως καταγγέλουν κύκλοι της ΝΔ

Συγκεκριμένα, ο Β. Κόκκαλης εγκάλεσε (με τη μορφή δήθεν ερώτησης) τον νεαρό για την τούρτα γενεθλίων που του αγόρασε η μητέρα του, επειδή αυτή είχε ένα τρένο  και την επισήμανση πως ξαναγεννήθηκε την ημέρα του δυστυχήματος. 

«Έναν άνθρωπο που επι δυο μήνες δέχθηκε υποστήριξη για το στρες που υπέστη και που βοήθησε συνανθρώπους του, ο κύριος Κόκκαλης από την αρχή τον ειρωνεύτηκε λέγοντας πως ‘βοήθεια είναι ακόμα και να δώσεις ένα σακάκι στον διπλανό σου» αναφέρουν οι κύκλοι της ΝΔ

 Ο νεαρός έδειξε αιφνιδιασμένος ενώ από το προεδρείο και βουλευτές της ΝΔ έγινε σαφές πως η ερώτηση αυτή «δεν έπρεπε να γίνει». 

Ο κ. Κόκκαλης εμφανώς αμήχανος εγκατέλειψε την αίθουσα ενώ πρόταση υπήρξε περί διαγραφής από τα πρακτικά αυτής της ευθείας προσβολής.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis