home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Απόκριες: Τα έβγαλαν όλα οι Γερμανίδες στο Μόναχο, παρά το κρύο

Ξεσαλώνουν αυτές τις ημέρες στην Γερμανία και διασκεδάζουν μέχρι τελικής πτώσεως
Απόκριες στο Μόναχο

Ξεσαλώνουν τις αποκριές στην Γερμανία και διασκεδάζουν μέχρι τελικής πτώσεως. Ειδικά στο Μόναχο, κάτοικοι και επισκέπτες τα «δίνουν όλα» στο καρναβάλι δρόμου “München narrisch” στην παλιά πόλη, με αποκορύφωμα, τον χορό των γυναικών της αγοράς στη Viktualienmarkt.

Στη Viktualienmarkt το γλέντι ξεκινά νωρίτερα και κάθε μέρα η μπύρα ρέει άφθονη, όσο διάφορα σκετσάκια παρουσιάζονται στη σκηνή, με τις Γερμανίδες να μην διστάζουν να τα βγάλουν σχεδόν όλα αψηφώντας το κρύο της Βαυαρίας που επικρατεί τον Φεβρουάριο.

Χαρακτηριστικό είναι το video με ζωντανή μουσική, χορούς και σκηνές καμπαρέ, αλλά και «Γερμανούς τουρίστες» που προετοιμάζονται από τώρα να βρεθούν το καλοκαίρι στη Μεσόγειο και στην Ελλάδα για να απολαύσουν τον ήλιο και το καλοκαίρι (στο τέλος του Video).

Τον χορό των κεφάτων και πολύχρωμα ντυμένων γυναικών ακολουθεί ξεφάντωμα στο κέντρο της πόλης. Με μεταμφιέσεις και όλους να έχουν πάνω τους κάτι που να θυμίζει μασκαράδες, μουσική, χορό, φαΐ και πολύ μπύρα.

Απόκριες στο Μόναχο

Ανάλογες εικόνες επικρατούν και στην Marienplatz, με τον πεζόδρομο να είναι στολισμένος με διάφορα χρώματα και τον κόσμο ντυμένο με αποκριάτικες στολές.

Οι Γερμανοί να αποκαλούν την αποκριά ως πέμπτη εποχή του χρόνου. Μάλιστα, την περίοδο αυτή κάθε χρόνο εκλέγεται και «ενθρονίζεται» το λεγόμενο πριγκιπικό ζευγάρι, για να έχουν και οι καρναβαλιστές το δικό τους άρχοντα.

Από το καρναβάλι της Κολωνίας μέχρι την Berlinale στο Βερολίνο, σε πολλές περιοχές και πόλεις, υπάρχουν μερικές απίστευτες εκδηλώσεις που συμβαίνουν στη Γερμανία αυτήν την περίοδο.

Το τριήμερο του Καρναβαλιού στο κέντρο του Μονάχου και το αποκριάτικο ξεφάντωμα, με τα χορευτικά συγκροτήματα και τους έμπειρους μουσικούς που αναλαμβάνουν να εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή καρναβαλική διάθεση για την αποκριάτικη παρέλαση του Μονάχου είναι το χαρακτηριστικό αυτών των ημερών.

Μικροί και μεγάλοι, συμμετέχουν τις αποκριές ντυμένοι μασκαράδες και γλεντούν μέχρι αργά με το γιορταστικό πρόγραμμα. Τα μασκαρέματα, οι σερπαντίνες, ο χαρτοπόλεμος, η ζωντανή μουσική, ο χορός και το γλέντι κρατούν μέχρι αργά τη νύχτα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis