home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Συνδικάτο Γάλακτος και Τροφίμων Αργολίδας-Κορινθίας: Βάζουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες

Το ΔΣ του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας-Κορινθίας αποφάσισε τη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου
Υψωμένη γροθιά

Το ΔΣ του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας-Κορινθίας αποφάσισε τη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου, που έχουν προκηρύξει η Ομοσπονδία, μαζί με άλλες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, διεκδικώντας ζωή και δουλειά με δικαιώματα, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας με βάση τις δυνατότητές της εποχής μας!

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας-Κορινθίας αναφέρει:

“Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία για να στείλουμε δυναμικό μήνυμα στην εργοδοσία και την κυβέρνηση ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τη σύγχρονη σκλαβιά. Ότι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

Παράλληλα την 28η Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη! Με συνέπεια στην υπόσχεση που δώσαμε στις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων και του λαού, το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, τιμώντας τη μνήμη των νεκρών συνεχίζουμε τη πάλη ενάντια στη πολιτική του κέρδους που δεν υπολογίζει ούτε την ανθρώπινη ζωή!

Συλλογικά, οργανωμένα, μαζικά μπορούμε να τα καταφέρουμε, να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις και τα αιτήματά μας για:

  • Να καταργηθούν οι αντεργατικοί  νόμοι όπως ο νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου. Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.
  • Κατώτατος μισθός στο κλάδο στα 1000€.
  • Να επανέλθει η αρχή της ευνοϊκότερης σύμβασης και η μετενέργεια
  • Να επανέρθουν οι τριετίες, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου 2012 – 2023
  • Να πάρει η κυβέρνηση μέτρα ενάντια στην ακρίβεια με κατάργηση των έμμεσων φόρων και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, των τροφίμων, των βρεφικών ειδών και άλλων ειδών λαϊκής κατανάλωσης, με αφορολόγητο στα 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.

Δυναμώνουμε τον αγώνα και την αλληλεγγύη σε όλες τις επιχειρήσεις των Τροφίμων και Ποτών, συντονίζουμε τη πάλη μας με τους υπόλοιπους κλάδους για αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις!  Κανείς μόνος του!

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ 10:30 πμ“.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis