home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Από το Ναύπλιο στο Τσενγκντού: Ο MiaoBin μοιράζεται τις εμπειρίες σε Ελλάδα και Κίνα

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στο θέατρο ΝΟΥΣ θα δοθεί διάλεξη από τον MiaoBin με τίτλο, «Το Δράμα στην Εκπαίδευση: Από το Ναύπλιο στο Τσενγκντού»
poster of miao bin's lecture

Το Τσεγκντού είναι μια πόλη στην Κίνα με 20.000.000 κατοίκους, δηλαδή έχει πληθυσμό δυο φορές και μισή της Ελλάδας. Εκεί ζει και εργάζεται ο MiaoBin, που υπήρξε μεταπτυχιακός του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη «Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», που τελείωσε εδώ και τέσσερα χρόνια. Τώρα είναι υποψήφιος διδάκτορας του ΤΘΣ.

Ο Miao είχε τελειώσει οικονομικά και μουσική στην πατρίδα του την Κίνα. Ήρθε και έμεινε στην Ελλάδα, δεν έλειψε ούτε μια ώρα από τα μαθήματα του μεταπτυχιακού, τα οποία γινόντουσαν κατά ένα μεγάλο μέρος στα ελληνικά, έκανε όλες τις εργασίες στα αγγλικά και πήρε άριστα, ένας άθλος. Έκανε διαλέξεις σε πολιτιστικούς χώρους στην Ελλάδα, ακόμα πήγε και στις φυλακές του Ναυπλίου.

Ήταν συγκινητικό το πόσο μπορούσε να συνεργαστεί και να φέρει σε πέρας τις εργασίες του. Μάλιστα σκηνοθέτησε για την μεταπτυχιακή του εργασία το έργο «Αντίο παλλακίδα μου» το οποίο αποδόθηκε με διαπολιτισμικότητασε δυο γλώσσες, με κινέζους ηθοποιούς και Έλληνες φοιτητές υποκριτικής από τη Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στο θέατρο ΝΟΥΣ θα δοθεί διάλεξη από τον MiaoBin με τίτλο, «Το Δράμα στην Εκπαίδευση: Από το Ναύπλιο στο Τσενγκντού».

poster of miao bins lecture

Ο MiaoBin

Ο Miao μετά την αποφοίτησή του από το Ναύπλιο επέστρεψε στην πόλη Chengdu, την πατρίδα των panda στη Δυτική Κίνα, και λόγω των γνώσεων που απέκτησε στο Μεταπτυχιακό έγινε δάσκαλος θεάτρου στο Δημοτικό σχολείο.

Ήταν ο πρώτος στην Κίνα που πέτυχε η θεατρική αγωγή να μπει υποχρεωτικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Chengdu. Τώρα είναι επικεφαλής της ομάδας ArtsEducation και καθοδηγεί τους καθηγητές «μουσικής, καλών τεχνών, χορού και θεάτρου στη δημιουργία προγραμμάτων σπουδών τέχνης». Είναι ο ιδρυτής του Κέντρου Έρευνας Δραματικής Εκπαίδευσης του Tianfu No.7 High School, και μέλος του International Drama/Theatre and Education. Επίσης είναι μέλος του Συλλόγου του Ελληνικού Δικτύου Θεάτρου, ενώ έγινε γνωστός στην Κίνα ως δάσκαλος Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση με αποτέλεσμα να τον προσκαλούν πανεπιστήμια της Κίνας για να διδάξει το αντικείμενο της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση www.miaobin.net.

Πληροφορίες για τη διάλεξη

Σε αυτή τη διάλεξη, ως Κινέζος φοιτητής που σπούδασε και συνεχίζει να σπουδάζει θέατρο στην Ελλάδα, ας μην ξεχνάμε ότι ξεκίνησε από το περίφημο Λύκειο της Επιδαύρου, θα μοιραστεί τις δικές του εμπειρίες και πρακτικές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κίνα, και θα επισημάνει ομοιότητες και διαφορές των δυο χωρών, αλλά και τις διασυνδέσεις των πολιτισμών.

Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες (50) στο θέατρο ΝΟΥΣ. Στείλτε email στο [email protected] για επιβεβαίωση.

Είσοδος δωρεάν με κράτηση.

Τα πρώτα 30 άτομα μπορούν να πάρουν μια καρτ ποστάλ από το Τσενγκντού.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis