home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλαμάτα: Χιλιάδες πιστοί στον λαμπρό εορτασμό της Παναγιάς Υπαπαντής

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιερής εικόνας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης
Υπαπαντή Καλαμάτα

Με λαμπρότητα η Καλαμάτα εόρτασε την Πολιούχο και Προστάτιδά της Παναγία Υπαπαντή, στο φερώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024.

Χιλιάδες πιστοί από την πόλη και άλλες περιοχές της Ελλάδας προσκύνησαν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας Υπαπαντής και παρακολούθησαν τη λιτανεία σε κεντρικές οδούς της Καλαμάτας.

Τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τη Δεσποτική και Θεομητορική Εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, λάμπρυνε με την παρουσία του η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β’ και πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή του πρώην Πρωθυπουργού, εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, εκπροσώπων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όπως οι Βουλευτές Ιωάννης Λαμπρόπουλος (εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής), Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς, Νάντια Γιαννακοπούλου και Βασίλης Στίγκας, εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων, του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού, Δημάρχων της Πελοποννήσου καθώς και πλειάδας αιρετών της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων φορέων.

Υπαπαντή Καλαμάτα

Στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού τελέσθηκαν ο Όρθρος και η πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία προέστη η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β’ συμμετασχόντων των Σεβ. Μητροπολιτών Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Γουϊνέας κ. Γεωργίου, Καρθαγένης κ. Μελετίου, Τολιάρας & Νότιας Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου, Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Σταγών &  Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, Μεγάρων & Σαλαμίνος κ. Κωνσταντινού και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος προσφώνησε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος, ο οποίος με τη σειρά του αντιφώνησε.

Υπαπαντή Καλαμάτα

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Iερής Eικόνας με τη συμμετοχή των Δημοτικών Φιλαρμονικών Καλαμάτας, Μεσσήνης, της  Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Στρατού Ξηράς, καθώς και αγημάτων της 120 ΠΕΑ και του 9ου Συντάγματος Πεζικού.

Η Εικόνα της Παναγίας με το Χριστό λιτανεύθηκε σε κεντρικές οδούς της πόλης (Yπαπαντής, 23ης Mαρτίου, Aριστομένους, Π. Kαίσαρη, Φαρών, Φάριος), με κατάληξη το Μητροπολιτικό Iερό Nαό.

Υπαπαντή Καλαμάτα

Η Πανηγυρική Πολιαρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου από το Δήμο Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων ευχήθηκε η Χάρη της Παναγίας Υπαπαντής, να σκέπη τους Καλαματιανούς, τους απανταχού της Γης Μεσσήνιους και όλο τον Ελληνικό λαό.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis