home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Με ρυμουλκό απομακρύνθηκε το φορτηγό πλοίο – Τι λέει το λιμενικό για το ναυτικό ατύχημα

Κατά την διάρκεια απόπλου του από το λιμάνι Ναυπλίου, προσέκρουσε σε τέσσερα σκάφη που ήταν ελλιμενισμένα στη νότια προβλήτα
Φορτηγό πλοίο Ναύπλιο πρόσκρουση (3)

Απομακρύνθηκε με τη βοήθεια ρυμουλκού το φορτηγό πλοίο DIMAIZO που το βράδυ της Τρίτης κατά την διάρκεια απόπλου του από το Ναύπλιο, προσέκρουσε σε τέσσερα σκάφη που ήταν ελλιμενισμένα στη νότια προβλήτα του λιμανιού.

Το ρυμουλκό έφθασε το πρωί της Πέμπτης και έτσι κινήθηκε η διαδικασία για να αποκοπεί η καδένα από την προπέλα και να ρυμουλκηθεί το πλοίο με ασφάλεια στον ανατολικό προβλήτα του λιμανιού.

Η ανακοίνωση του λιμενικού για το συμβάν

«Τις βραδινές ώρες χθες ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου ότι Φ/Γ πλοίο σημαίας Παναμά, με έντεκα μέλη πληρώματος, κατά τη διαδικασία απόπλου του από το λιμάνι του Ναυπλίου με κατεύθυνση το αγκυροβόλιο, παρασύρθηκε και προσέκρουσε σε τέσσερα σκάφη που ελλιμενίζονταν στη νότια προβλήτα του λιμανιού. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η ακινητοποίηση του Φ/Γ πλοίου μπροστά από τα σκάφη.

Αμέσως στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, ενώ παράλληλα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και το σχέδιο έκτακτης ανάγκης αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο του Ναυπλίου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους των εμπλεκόμενων πλοίων».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis