home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Πώς έγινε το ναυτικό ατύχημα στο λιμάνι – Οι ζημιές και η ρυμούλκηση

Τι αναφέρει το Λιμεναρχείο Ναυπλίου για την πρόσκρουση του φορτηγού πλοίου σε ελλιμενισμένα σκάφη
Εμπορικό πλοίο σύγκρουση Ναύπλιο λιμενικό Ναυπλίου

Το Λιμεναρχείο Ναυπλίου αναφέρεται στην πρόσκρουση του φορτηγού πλοίου DIMAIZO που σημειώθηκε στο λιμάνι της πόλης τις βραδινές ώρες της Τρίτης 30 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπολιμενάρχη Ναυπλίου Ιωάννη Μουστακόπουλου, το πλοίο με σημαία Παναμά κατά τη διαδικασία του απόπλου, ενώ σήκωνε την άγκυρα για να αποπλεύσει, μάζεψε την καδένα από μία παλιά άγκυρα που βρισκόταν στο βυθό. Αυτό δημιούργησε μία εμπλοκή και σε συνδυασμό με τις ριπές ανέμου το πλοίο οδηγήθηκε προς το νότιο προβλήτα, εκεί που ήταν ελλιμενισμένα τα ιστιοφόρα. Το πλοίο έκανε πρόσω τις μηχανές για να μην έρθει σε επαφή με τα ιστιοφόρα και εκεί πήρε την καδένα από κάποιο ιστιοφόρο που ήταν αγκυροβολημένο στο σημείο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με κάποια από τα σκάφη, προκαλώντας υλικές ζημιές. Το εμπορικό πλοίο πρόλαβε να ρίξει την αριστερή άγκυρα και αυτό το συγκράτησε στο σημείο που είναι τώρα.

Δεν έχει προκληθεί κάποιος τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση. Το ρυμουλκό αναμένεται να έρθει αύριο Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, καιρού επιτρέποντος. Αύριο θα γίνουν οι διαδικασίες για να αποκοπεί η καδένα από την προπέλα και να ρυμουλκηθεί το πλοίο με ασφάλεια στον ανατολικό προβλήτα του λιμανιού.

Φθορές έχουν υποστεί σε τρία θαλαμηγά σκάφη, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό το μέγεθος και το κόστος των ζημιών.

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ναυπλίου αναφέρει:

«Τις βραδινές ώρες χθες ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου ότι Φ/Γ πλοίο σημαίας Παναμά, με έντεκα μέλη πληρώματος, κατά τη διαδικασία απόπλου του από το λιμάνι του Ναυπλίου με κατεύθυνση το αγκυροβόλιο, παρασύρθηκε και προσέκρουσε σε τέσσερα σκάφη που ελλιμενίζονταν στη νότια προβλήτα του λιμανιού.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η ακινητοποίηση του Φ/Γ πλοίου μπροστά από τα σκάφη.

Αμέσως στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, ενώ παράλληλα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και το σχέδιο έκτακτης ανάγκης αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο του Ναυπλίου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους των εμπλεκόμενων πλοίων».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis