home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Αγωνία για τα σκάφη που χτυπήθηκαν από το εμπορικό στο λιμάνι

Δύτης έσπευσε στο σημείο για να διαπιστώσει την κατάσταση – Ακόμα δεν έχει γνωστή η έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσκρουση.
Σκάφος πρόσκρουση φορτηγό πλοίο Ναύπλιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή των ζημιών στα σκάφη τα οποία εμβόλισε και παρέσυρε το φορτηγό πλοίο DIMAIZO στο λιμάνι του Ναυπλίου. Εκτός από το λιμενικό, στο σημείο έσπευσαν αρκετοί από τους ιδιοκτήτες τους, καθώς και ο δύτης Κώστας Τσολάκος, ο οποίος βούτηξε για μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.

Μένει να διαπιστωθεί η έκταση των ζημιών στα σκάφη με τα οποία συγκρούστηκε το πλοίο που αναχωρούσε κενό φορτίου από το Ναύπλιο αλλά φέρεται να παρασύρθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στο λιμάνι.

Κάποιοι ιδιοκτήτες έφθασαν επιτόπου στο σημείο και έκαναν προσπάθειες να διασώσουν τα θαλαμηγά σκάφη και ένα επιβατικό τουριστικό που κινδύνευαν να συνθλιβούν. Άλλοι ήρθαν αργότερα για να διαπιστώσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι περιουσίες τους.

Εμπορικό πλοίο σύγκρουση Ναύπλιο λιμενικό Ναυπλίου
Φώτο: anagnostis

Την ίδια στιγμή εξετάζεται πώς θα αποκολληθεί το εμπορικό πλοίο, λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

Σε ετοιμότητα είναι οι λιμενικές Αρχές και για το ενδεχόμενο πρόκλησης ρύπανσης στο λιμάνι, με όλα τα διαθέσιμα μέσα να είναι έτοιμα προς χρήση εφόσον χρειαστεί.

Στο σημείο της πρόσκρουσης μετέβη και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Χρήστος Γκούμας προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση.

Την προανάκριση για τα αίτια του ναυτικού ατυχήματος έχει αναλάβει το λιμεναρχείο Ναυπλίου.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis