home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γ. Ανδριανός για Ανάβαλο: Αν τελειώσουν τα αποθέματα νερού η καταστροφή θα είναι τεράστια

Νέα παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή μετά τη διακοπή παροχής ρεύματος λόγω χρεών στο κεντρικό αντλιοστάσιο του Αναβάλου από τον ΔΕΔΔΗΕ.
Γιάννης Ανδριανός

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός σε συνέχεια της με αριθμό πρωτοκόλλου 2850/26-1-2024 προηγούμενης σχετικής του Ερώτησης με την οποία υπογραμμίζει τα σημαντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει από την αναδρομική επιστροφή της κρατικής επιδότησης του αγροτικού ρεύματος που ζητείται από τον ΓΟΕΒ και τους ΤΟΕΒ της Αργολίδας κατέθεσε σήμερα στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη με θέμα την ανάγκη ανάληψης άμεσης δράσης ενόψει του κινδύνου μεγάλων καταστροφών στην γεωργική παραγωγή στην Αργολίδα από τη διακοπή παροχής ρεύματος λόγω χρεών στο κεντρικό αντλιοστάσιο του Αναβάλου από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της με αριθμό πρωτοκόλλου 2850/26-1-2024 προηγούμενης σχετικής μου Ερώτησης με την οποία υπογραμμίζω τα σημαντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει από την αναδρομική επιστροφή της κρατικής επιδότησης του αγροτικού ρεύματος που ζητείται από τον ΓΟΕΒ και τους ΤΟΕΒ της Αργολίδας, επανέρχομαι καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ διέκοψε την παροχή ρεύματος στο κεντρικό αντλιοστάσιο του Αναβάλου, εξέλιξη που δημιουργεί τον κίνδυνο εκτεταμένων καταστροφών στη γεωργική παραγωγή στην Αργολίδα καθώς εμποδίζεται η κανονική άρδευση των καλλιεργειών.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη οξύτερο σε περιοχές όπως τα Ίρια και ευρύτερα όπου καλλιεργούνται οπωροκηπευτικά με ανάγκες για καθημερινή άρδευση και μάλιστα με δεσμεύσεις συμβολαιακής γεωργίας. Μετά τη διακοπή παροχής ρεύματος στο αντλιοστάσιο του Αναβάλου από τον ΔΕΔΔΗΕ, οι καλλιέργειες αυτές αρδεύονται πλέον από τα υπολείμματα σε νερό μιας δεξαμενής, τα οποία αν τελειώσουν η καταστροφή θα είναι τεράστια.

Κατόπιν αυτών, καθίσταται προφανής η ανάγκη για εξεύρεση άμεσης λύσης προκειμένου να αποτραπεί η καταστροφή.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

Με ποιες συγκεκριμένες άμεσες ενέργειες θα αντιμετωπιστεί το ως άνω εξαιρετικά επείγον πρόβλημα».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis