home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αγχώδης διαταραχή της Εφηβικής Ηλικίας σε εσπερίδα στο 1ο Λύκειο Άργους

Η παρουσίαση είχε σαν στόχο να δώσει τα εφόδια σε γονείς και εκπαιδευτικούς, ώστε να αναγνωριστούν τα συμπτώματα και τις αιτίες αυτής της διαταραχής
Εκδήλωση 1ο Λύκειο Άργους (2)

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου η Σχολική Κοινότητα του 1ου Λυκείου Άργους πραγματοποίησε με επιτυχία, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, την παρουσίαση της Επιστημονικής Εσπερίδας που έγινε σε γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα «Αγχώδης διαταραχή της Εφηβικής Ηλικίας».

Η αγχώδης διαταραχή είναι μια ψυχική διαταραχή από την οποία όσοι έφηβοι υποφέρουν, κυριαρχούνται στη ζωή τους από φόβο, ανησυχία και στρες, με τα χειρότερα υποθετικά σενάρια για κάθε πραγματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Εκδήλωση 1ο Λύκειο Άργους (3)

Η παρουσίαση είχε σαν στόχο να δώσει τα εφόδια σε γονείς και εκπαιδευτικούς, ώστε να αναγνωριστούν τα συμπτώματα και τις αιτίες αυτής της διαταραχής, αλλά και τα εργαλεία και τις τεχνικές αντιμετώπισης του προβλήματος, ώστε να ζητηθεί βοήθεια αν χρειαστεί.

Εξαιρετική η ομάδα που είχε αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο και ήταν η Διεπιστημονική Μονάδα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ναυπλίου.

Στην Ομάδα αυτή συμμετείχε η κ. Παπακωνσταντίνου Αλεξία Παιδοψυχίατρος, η κ.Τσιντζηφάκη Θεοδώρα Νοσηλεύτρια MSC και η κ. Δημάκου Μαρία Κοινωνική Λειτουργός

Εκδήλωση 1ο Λύκειο Άργους (1)

Η διευθύντρια του 1ου Λυκείου Άργους Λένα Παπαθανασίου απευθύνει τις ευχαριστίες της προς τον Αναπληρωτή Διοικητή Γ.Ν .Αργολίδας κ. Θεόδωρο Βασιλόπουλο που ενέκρινε και διευκόλυνε στην μετακίνηση την Διεπιστημονική Ομάδα του Κ.Ψ.Υ Ναυπλίου, έτσι ώστε να μοιραστεί τους μηχανισμούς που θα βοηθήσουν τους εφήβους, να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται, για να διαχειριστών το άγχος τους και να ζήσουν μια όμορφη και ολοκληρωμένη ζωή.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis