home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τρίπολη: Η Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στη Ψύχωση φέρνει ελπίδα

Η Μη Κερδοσκοπική Εταιρία προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες για έγκαιρη αντιμετώπιση και επανένταξη σε περιβάλλον εξωνοσοκομειακής φροντίδας.
Ψύχωση

Στην Τρίπολη, η Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Ξένιος Ζευς» φέρνει ελπίδα με την εγκατάσταση της πρώτης Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην ψύχωση. Ιδρυμένη το 2001, η εταιρεία αναλαμβάνει δράση στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης και της κοινωνικής μέριμνας με μια σειρά υπηρεσιών που εξυπηρετούν το κοινό.

Η νέα μονάδα απευθύνεται σε έφηβους και νεαρούς ενήλικες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα. Με στόχο την έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, η μονάδα συνεργάζεται ενεργά με άλλες μονάδες ψυχικής υγείας και φορείς της κοινότητας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ3 η κοινωνική λειτουργός Γιάννα Μπαλή, οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και ακόμα και στο σπίτι των ασθενών, προσφέροντας εξατομικευμένα σχέδια φροντίδας, αποκατάσταση, φαρμακευτική αγωγή και παραπομπές, αναφέροντας πως ο στόχος είναι να ελαχιστοποιηθούν οι μακροχρόνιες επιπτώσεις των ψυχικών διαταραχών.

Πέραν των βασικών υπηρεσιών, η μονάδα προσφέρει συμβουλευτική ατομική και ομαδική, καθώς και οικογενειακή, ενώ επικεντρώνεται στην εκπαίδευση σε κοινωνικές, ατομικές δεξιότητες και επαγγελματικό προσανατολισμό.

Με έμφαση στην παροχή υπηρεσιών σε εξωνοσοκομειακό περιβάλλον, η μονάδα αποφεύγει τη στιγματοποίηση των ωφελούμενων, ενώ οργανώνει δράσεις ενημέρωσης για την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος που σχετίζεται με τις ψυχικές διαταραχές.

Η πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να διαμορφώσει θετικά την πορεία των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, προσφέροντας τους την απαραίτητη υποστήριξη για μια καλύτερη ζωή.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis