home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Οι «Ποδηλατάδες» ψάχνουν… κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα στο Ναύπλιο (Βίντεο)

Εξερευνώντας την παλιά πόλη και τις ομορφιές της
Βόλτα με ποδήλατα στο Ναύπλιο (8)

Οι «Ποδηλατάδες» έφθασαν μέχρι το Ναύπλιο και παρουσιάζουν «Κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα». Μέσα από τα επεισόδιά τους στο youtube σκοπός είναι να δείξουν τις κρυμμένες ομορφιές που έχουν όλες οι περιοχές αλλά παράλληλα προσφέροντας και διάφορες πληροφορίες.

Τα μέλη των Ποδηλατάδων είναι ο Γιώργος Κατσιμίχας, ο Γεράσιμος Δελλαπόρτας και ο Βαγγέλης Αντώνωφ με μοντάζ – διεύθυνση φωτογραφίας Γιώργου Κατσιμίχα και παραγωγή Noumpas Productions.

Βόλτα με ποδήλατα στο Ναύπλιο (2)

Με έδρα το Αιγάλεω, η ομάδα έχει εξερευνήσει πολλές περιοχές όπως το λιμάνι του Πειραιά, το Άλσος Χαϊδαρίου μέχρι και τον Σκαραμαγκά, την Καστέλλα, τα κρυμμένα τοπία της Αγίας Βαρβάρας, έχουν ανέβει τη Γέφυρα της Cosco, τον Προφήτη Ηλία, το Ποικίλο όρος μέχρι την Πετρούπολη και έχουν ακόμα ταξιδέψει ακόμα στην παραθαλάσσια πόλη του Τολού.

Βόλτα με ποδήλατα στο Ναύπλιο (9)

Το επεισόδιο στο Ναύπλιο

Στο τελευταίο επεισόδιο η βόλτα με τα ποδήλατα ξεκινά από το λιμάνι στο Ναύπλιο και συνεχίζει περνώντας κάτω από την ιστορική Πύλη της Ξηράς. Έπειτα η ποδηλατάδα συνεχίζεται μέχρι την Αρβανιτιά.

Φτάνοντας ξανά πίσω, μπαίνουν στα γραφικά σοκάκια και γειτονιές της παλιάς πόλης. Κάνουν στάση έξω από τον Άγιο Σπυρίδωνα, όπου κάνουν μια αναπαράσταση της δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια η οποία είχε διαδραματιστεί έξω από την ιστορική εκκλησία στις 27 Σεπτεμβρίου του 1831.

Στη συνεχεία, φτάνουν στην πρώτη βουλή των Ελλήνων (Βουλευτικό). Η βόλτα συνεχίζεται στην πλατεία Συντάγματος και στα σοκάκια της ιστορικής πόλης, μέχρι την πλατεία Τριών Ναυάρχων. Το Ναύπλιο δημιουργεί μια ατμόσφαιρα μαγική, μοναδική. Φτάνοντας μετά από πολύ δρόμο στην περιοχή Ψαρομαχαλά παρατηρούν μια περιοχή που σε κάνει να χάσεις την αίσθηση του χρόνου.

Στη συνέχεια φθάνουν μέχρι το ρολόι της Ακροναυπλίας πριν επιστρέψουν στον Προμαχώνα «Τα Πέντε Αδέλφια». Τέλος οι Ποδηλατάδες απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα φτάνοντας στο τέλος μέχρι τον φάρο του λιμανιού.

Όπως σημειώνουν: «Για εμάς ήταν από τις πιο ωραίες και χαλαρωτικές βόλτες που έχουν κάνει».

Δείτε το βίντεο:

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis