home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Σε οριακό σημείο η κατάσταση με τα αδέσποτα – Έκκληση Κυριακού για συνεργασία

Οι «Αδέσποτοι» επισημαίνουν την σοβαρότητα της κατάστασης στο δήμο Ναυπλιέων – Κατανόηση και συνεργασία ζητάει ο Στέλιος Κυριακού
Αδέσποτα Ναύπλιο

Ο Πρόεδρος φιλοζωικού σωματείου Ναυπλίου «Οι Αδέσποτοι» Στέλιος Κυριακού, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει την σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί με τα αδέσποτα ζώα στο Δήμο Ναυπλιέων.

Πολύ δουλειά περιμένει την υπεύθυνη για τη μέριμνα των αδέσποτων στον Δήμο Ναυπλιέων Σοφία Ξύδη, καθώς ανεξέλεγκτες αγέλες σκύλων κυκλοφορούν στους δρόμους πεινασμένες και εξαγριωμένες, με αποτέλεσμα να καταγράφονται συχνά πυκνά επιθέσεις σε βάρος πολιτών.

Ο Στέλιος Κυριακού κάνει έκκληση για συνεργασία και βοήθεια προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στους δρόμους του δήμου Ναυπλιέων αλλά και η ευζωία των αδέσποτων.

Αδέσποτα Ναύπλιο

Ακολουθεί το αναρτημένο κείμενο του:

«Από τις πρώτες μέρες του χρόνου, κατά την ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής και μετά από πρόσκληση της υπεύθυνης αντιδημάρχου για την μέριμνα των αδέσποτων του δήμου Ναυπλιέων κυρίας Ξύδη Σοφίας, προσπαθώ να δω σε τι κατάσταση βρίσκεται ο δήμος μας σε αυτόν τον κλάδο και τι μέσα διαθέτει ώστε να πορευτεί με επάρκεια στο μέλλον. Αυτό δεν γίνεται με διάθεση να ελέγξω τις όποιες δράσεις του παρελθόντος αλλά να βοηθήσω στις μελλοντικές δράσεις. Είχαμε προσπαθήσει επανειλημμένα και στο παρελθόν να βοηθήσουμε τον δήμο αλλά τόσο ο απερχόμενος δήμαρχος όσο και οι συνεργάτες του δεν έχαναν την ευκαιρία να μας δείχνουν ότι τους ήμασταν ανεπιθύμητοι. Αρκετά αιτήματα για συνεργασία με αριθμό πρωτοκόλλου στον δήμο μας δεν απαντήθηκαν ποτέ και οι πόρτες για εμάς ήταν πάντα κλειστές…….

Μια σύντομη περιγραφή της κατάστασης που βρίσκεται ο δήμος Ναυπλίου στη διαχείριση των αδέσποτων ΣΗΜΕΡΑ είναι η εξής:

  1. αδέσποτα και υγιή σκυλιά μέσα σε κλουβιά στο συνεργαζόμενο κτηνιατρείο χωρίς να χρήζουν κάποιας περίθαλψης.
  2. αδέσποτα σκυλιά σε φιλοξενία σε συνεργαζόμενη με τον δήμο πανσιόν σκύλων.
  3. δεκάδες καταγγελίες στο τμήμα αδέσποτων του δήμου καθημερινά από επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε περαστικούς και δεσποζόμενα σκυλιά.
  4. σχεδόν κάθε δεύτερη μέρα γίνεται και μια μήνυση στο δήμο για επίθεση και τραυματισμό ανυποψίαστων πολιτών.
  5. αστείρωτες, ανεμβολίαστες και χωρίς ηλεκτρονική σήμανση αγέλες σκύλων στο Ναύπλιο, οδό Αιγίου, Κουτσούρια, Αγ Κυριακή, περιοχή στρατοπέδου αλλά και στα χωρία του δήμου όπως Τίρυνθα, Αγ Τριάδα, Ανυφί, Δρέπανο και Ίρια όπου κατασπαράζονται μεταξύ τους και επιτίθενται σε πολίτες και επισκέπτες…
  6. ανάδοχοι αδέσποτων σκύλων που καλούν καθημερινά ώστε να εκπληρώσει ο δήμος τις υποχρεώσεις του με τροφές και κτηνιατρική περίθαλψη (ανάδοχοι είναι οι εθελοντές που φιλοξενούν αδέσποτα για λογαριασμό του δήμου και ο δήμος έχει την υποχρέωση να δίνει τροφές και να καλύπτει την κτηνιατρική περίθαλψη του ζώου)
  7. αδέσποτα σκυλιά με χρόνιες ασθένειες (ίσως και ζωοανθρωπονόσους ασθένειες) , που σίγουρα θα έχουν περισυλλεγεί αλλά δεν γνωρίζουμε που βρίσκονται ώστε να παράσχουμε φαρμακευτική και κτηνιατρική κάλυψη.
  8. ακατάλληλες υιοθεσίες ζώων που έχουν γίνει από τον δήμο και οι αρχές έδωσαν μεγάλα πρόστιμα με αποτέλεσμα οι κηδεμόνες να αδυνατούν να κρατήσουν τα ζώα και να πρέπει να τα επιστρέψουν στο δήμο.
  9. επανεντάξεις ζώων από τον δήμο σε άγονες περιοχές (όπως μονή Καρακαλά) , χωρίς να γνωρίζουμε αν υπάρχουν σημεία σίτισης ώστε να μην πεθάνουν από δίψα και πείνα.
  10. από τροφές, δεν βρήκα ούτε κόκκο ξηρής τροφής παρά μόνο δύο άδειες παλέτες και πολλά τιμολόγια αγοράς ξηρής τροφής… Συνεπώς τα αδέσποτα είναι νηστικά…
  11. δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε εκκρεμότητα από δράσεις του παρελθόντος που πρέπει να πληρωθούν, περιορίζοντας έτσι την δυνατότητα του δήμου να διαθέσει χρήματα ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Αδέσποτα Ναύπλιο

Αν προσέξατε έβαλα άνω τελεία γιατί κάθε μέρα βγαίνει κάτι καινούριο με αποτέλεσμα να μην ξέρω τι μας περιμένει αύριο. Μην ξεχνάτε ότι μέχρι 31/12/23 δεν είχαμε καμία πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία.

Επαναλαμβάνω ότι σκοπός του παρόντος δελτίου τύπου ΔΕΝ είναι να κρίνω την δουλειά των ανθρώπων που ασχολούνταν μέχρι 31/12/23 με τα αδέσποτα του δήμου μας. Σκοπός του παρόντος δελτίου τύπου είναι να σας επισημάνω την σοβαρότητα της κατάστασης και να ζητήσω, αφενός την κατανόησή σας και αφετέρου την συνεργασία όλων σας προκειμένου να επαναφέρουμε την ασφάλεια στους δρόμους του δήμου μας αλλά και την ευζωία των αδέσποτων που, πιστέψτε με, ούτε αυτά είναι ευτυχισμένα στις συνθήκες που ζουν στον δήμο μας για να αντιδρούν με αυτές τις συμπεριφορές…

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν σας ΠΑΡΑΚΑΛΩ, όσοι από εσάς φροντίζετε αδέσποτα σκυλιά στα όρια του δήμου Ναυπλιέων ή όσοι από εσάς γνωρίζετε που συχνάζουν αγέλες σκύλων ή ακόμα και όσοι από εσάς προτίθεστε να βοηθήσετε στην περισυλλογή αυτών, να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 6944773252 Στέλιος Κυριακού ή με την υπεύθυνη αντιδήμαρχο Σοφία Ξύδη.

Η παραπάνω δράση θα γίνει σε συνεργασία με τον δήμο Ναυπλιέων και δεν αποκλείονται από αυτή ούτε οι επαγγελματίες που μέχρι πρότινος συνεργαζόντουσαν με τον δήμο αλλά ούτε και οι εθελοντές της ΖΕΝ (Ζωοφιλική ένωση Ναυπλίου)… Η εκδίκηση και ο ρεβανσισμός είναι συναισθήματα που δεν αρμόζουν σε εθελοντές του δικού μας βεληνεκούς, συνεπώς τόσο οι κόντρες όσο και οι αντιδικίες δεν συμπεριλαμβάνονται στις προτεραιότητες μας…

Κυριακού Στέλιος,

  • Πρόεδρος φιλοζωικού σωματείου Ναυπλίου «αδέσποτοι»,
  • Νόμιμος εκπρόσωπος πανελλήνιας ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων νομού Αργολίδας
  • Συνεργάτης ΑΝΙΜΑ προστασία άγριας ζωής νομού Αργολίδας»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis