home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Ο Κωστούρος ανακοινώνει έργα και μετά το πέρας της θητείας του

Ο πρώην δήμαρχος Ναυπλιέων ανακοίνωσε μέσα από το facebook, έργο οδικής ασφάλειας ύψους 2.239.000 ευρώ.
Οδικά Έργα

Ιδιαίτερα δραστήριος εμφανίζεται στα social media τώρα τελευταία ο τέως δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, είτε μέσα από τη σελίδα της παράταξής του «Ναύπλιο Επόμενη Μέρα», είτε μέσω άλλων σελίδων που επί θητείας του προέβαλαν το έργο της δημοτικής του αρχής.

Μάλιστα δεν διστάζει ακόμα και να ανακοινώσει έργα που πρόκειται να ξεκινήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα στον Δήμο Ναυπλιέων, για τα οποία είχε γίνει σχετική προεργασία από πέρσι.

Η τελευταία ανακοίνωση αφορά ένα έργο βελτίωσης οδικής ασφάλειας που ξεκινάει σε λίγες μέρες, ύψους 2.239.000 ευρώ. Ανάλογα έργα που αφορούν είτε την αστική, είτε την αγροτική οδοποιία, υλοποιούνται ήδη σε αρκετούς δήμους της χώρας με κρατικούς πόρους.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Θωράκισης της οικονομίας, μετά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, «κλείδωσαν» πρόσθετα έργα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε Δήμους της χώρας σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ). Η δέσμη έργων εντάσσεται στο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Πρόκειται για έργα οδικής ασφάλειας, που αφορούν Δήμους της χώρας.

Η υλοποίηση αυτού του προγράμματος περιλαμβάνει την ανακατασκευή και την επέκταση των κύριων οδών της πόλης, την επισκευή των πεζοδρομίων , το βαψιμο των διαβάσεων, την εγκατάσταση έξυπνων διαβάσεων, τις διαγραμίσεις και την εγκατάσταση νέων σημάτων και φωτισμού.

Επιπλέον, θα γίνει εκσυγχρονισμός των διασταυρώσεων για την ευκολότερη μετακίνηση των πολιτών μας αλλά και των πολυάριθμων επισκεπτών μας, ακόμα και από το λιμάνι με τις οργανωμένες κρουαζιέρες προς τους αρχαιολοτικούς τόπους της Αργολίδας. Το πρόγραμμα υλοποίησης οδοποιΐας αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στο Δήμο μας.

Ο Δήμος Ναυπλιέων οφείλει να ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα τους πολίτες για την πρόοδο των έργων και τυχόν αλλαγές στην κυκλοφορία. Ευελπιστούμε ότι η υλοποίηση αυτού του προγράμματος θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και θα καταστήσει το Δήμο μας πιο φιλικό προς τον πεζό και τον ποδηλάτη, πιο ελκυστικό τόπο έλξης για τον ελληνικό και διεθνή ποιοτικό τουρισμό στον οποίο στοχεύουμε συστηματικά εδώ και 10 χρόνια τουλάχιστον.

Τα έργα υποδομής στο Ναύπλιο θα συνεχίζονται για τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια, ως αποτέλεσμα της ενεργής πολιτικής της δημοτικής αρχής Κωστούρου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis