home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πολάκης: Καταγγέλλει την μονάδα τεχνητού νεφρού στο Παναρκαδικό νοσοκομείο

Παύλος Πολάκης

Καταγγελία για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου της Τρίπολης ανάρτησε ο Πάυλος Πολάκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η καταγγελία αναφέρει:

«Από την πρώτη στιγμή νοσηλεύτριες του τεχνητού νεφρού του Παναρκαδικού Νοσοκομείου απασχολούνται με άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου στην ιδιωτική κλινική καθώς δεν έχει εκπαιδευμένο προσωπικό. Η δε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου στερείται νομιμότητας αφού για καμία από τις 3 νοσηλεύτριες δεν έχει αναρτηθεί στο διαύγεια ενώ δεν αναγράφει ούτε για πόσο διάστημα χορηγείται, διάστημα που ξεπερνά τα 3 χρόνια .

Σε έγγραφο προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου από ασθενή που βλέπει μια αποδυναμωμένη μονάδα σε δημόσιο νοσοκομείο η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει έννομο συμφέρον ( στον φορολογούμενο πολίτη και ασθενή) για να του απαντήσει.

Η δε μονάδα τεχνητού νεφρού του Παναρκαδικού Νοσοκομείου πλήρως αποδυναμωμένη μέχρι πρότινος δεν δεχόταν ΚΑΝΕΝΑΝ νέο ασθενή προωθώντας όλες τις νέες εντάξεις στην ιδιωτική κλινική με την αιτιολογία ότι δεν έχει θέσεις όταν σε πλήρη ανάπτυξη μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερους από 60 ασθενείς και τα τελευταία τρία χρόνια δεν υπερβαίνει τους 30!!!!!!!!

Προωθεί τους ασθενείς σε μια ιδιωτική κλινική που εκτός από τις 3 νοσηλεύτριες του Παναρκαδικού Νοσοκομείου με την σχετική εμπειρία απασχολεί ΔΕ βοηθούς νοσηλευτών που εκ του νόμου και του καθηκοντολογιου απαγορεύεται να προβαίνουν σε τόσο κρίσιμες ιατρικές πράξεις όπως η παρακέντηση της φιστουλα εκθέτοντας τους ασθενείς σε κίνδυνο ενώ και ως προς την λειτουργία της έχουν γίνει καταγγελίες στην εισαγγελία πρωτοδικών Τρίπολης και έχει κατατεθεί μήνυση από ασθενή.»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis