home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γ. Γαβρήλος: Η ακρίβεια έχει γονατίσει τα νοικοκυριά

Οι δηλώσεις του Γιώργου Γαβρήλου για τη σωρεία μη καταβληθέντων δώρων Χριστουγέννων
Γιώργος Γαβρήλος

Ο Γιώργος Γαβρήλος Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μετά τις δηλώσεις του κ. Χότζογλου, Προέδρου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, για σωρεία μη καταβληθέντων δώρων Χριστουγέννων, σχολιάζει:

«Οι σημερινές καταγγελίες του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό καταδεικνύουν πλήρως την κατάσταση απορρύθμισης που επικρατεί στην αγορά εργασίας και αποκαλύπτουν την συστηματική κυβερνητική αδιαφορία για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και για την προάσπιση του επιπέδου ζωής χιλιάδων εργαζομένων.

Αν και σήμερα είναι 5 Ιανουαρίου, υπολογίζεται από την Ομοσπονδία ότι περίπου το 50% των εργαζομένων που είναι μέλη της δεν έχουν λάβει ακόμη το δώρο Χριστουγέννων, λόγω άρνησης καταβολής του από τους αντίστοιχους εργοδότες. Παράλληλα, πολλές καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας και σχετικά με καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων ανεργίας των εποχικών υπαλλήλων από την ΔΥΠΑ, ειδικά στις μεγάλες τουριστικές περιοχές.

Ο κλάδος του επισιτισμού και του τουρισμού απασχολεί στη χώρα μας χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες, βιώνουν την επισφάλεια, περνούν μεγάλα διαστήματα στην ανεργία και η εργασία τους είναι εξαρτημένη από πολλούς εξωγενείς παράγοντες. Το δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα ανεργίας είναι δικαίωμά τους και από αυτό εξαρτάται η ζωή τους καθώς και των οικογενειών τους. Κάθε επίδοξος εργοδότης που θέλει να καταπατήσει την εργατική νομοθεσία, για να αυξήσει το κέρδος του, θα έπρεπε να ελέγχεται και να τιμωρείται σύμφωνα με τον Νόμο. Δυστυχώς όμως με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο του δίνεται το περιθώριο να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους και να τους παρακρατεί χρήματα που δικαιούνται, αλλά παραμένει ατιμώρητος αφού στην αγορά πια δεν γίνονται έλεγχοι και η επιθεώρηση εργασίας έχει ουσιαστικά αποδυναμωθεί τα τελευταία χρόνια. 

Ζητάμε άμεσα από την νέα Υπουργό Εργασίας να δώσει εντολή διερεύνησης των εν λόγω καταγγελιών και να ενημερώσει τον εργαζόμενο κόσμο για το τι προτίθεται να κάνει ώστε να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι και να διασφαλιστεί ότι το πλαίσιο ελέγχων και προστίμων θα τηρηθεί στο ακέραιο. Αρκετά πια με την επικοινωνία και τα κυβερνητικά χαμόγελα, την ώρα που η ακρίβεια έχει γονατίσει τα νοικοκυριά, η κοινωνία φτωχοποιείται και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα με αξιοπρέπεια».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis