home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Επίδαυρος: Επετειακές εκδηλώσεις για την Α’ Εθνοσυνέλευση παρουσία Σακελλαροπούλου

Πλήθος εκδηλώσεων υπό την αιγίδα και την παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου
Η Πλατεία της Εθνοσυνέλευσης στη Νέα Επίδαυρο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα προγραμματίζεται και φέτος ο εορτασμός της επετείου της Α΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στη Νέα Επίδαυρο για τα 202 χρόνια από το σημαντικότερο διοικητικό γεγονός της νεότερης Ελλάδας, με πλήθος εκδηλώσεων υπό την αιγίδα και την παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο Δήμος Επιδαύρου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Βουλή των Ελλήνων σας προσκαλεί “για να τιμήσουμε την ιστορία μας μέσα από δράσεις που φέρνουν στο νου τη συνεργασία, τη σύμπνοια και την κοινή πορεία”.

Όπως αναφέρει η πρόσκληση, “στον ιστορικά φορτισμένο χώρο της πλατείας Α΄ Εθνοσυνέλευσης, εκεί που οι εξήντα ηρωικοί Έλληνες και πλήθος ‘’παρατηρητών’’, ύψωσαν την κοινή της Ελλάδας σημαία και όρισαν το κράτος, απαιτώντας ουσιαστικά από τον υπόλοιπο κόσμο να σεβαστεί την απόφασή του, θα αποδώσουμε την οφειλόμενη τιμή στο γεγονός και στα πρόσωπα της εποχής.

Από τις 05 έως τις 14 Ιανουαρίου 2024 η καρδιά της Ελλάδας θα χτυπά εκεί όπου ξεκίνησε η νεότερη Ελλάδα, στη Νέα Επίδαυρο, με πλήθος εκδηλώσεων υπό την αιγίδα και την παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου”. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

  • Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024 στην αίθουσα της γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία, διοργανώνει διάλεξη με τον καθηγητή κ. Νίκο Αλιβιζάτο με θέμα “Ένα έξυπνο, αλλά δυσεφάρμοστο Σύνταγμα’’. Θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας και ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Τάσος Χρόνης. Για πρώτη φορά οι εκδηλώσεις της επετείου ‘’περνούν’’, μέσα από την Βουλή των Ελλήνων,
  • Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 στις 11.30΄ θα πραγματοποιηθεί η απόδοση του έργου “Ανάδειξη Κάστρου Πιάδα, Νέας Επιδαύρου’’, από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της Υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη.
  • Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 στις 19.00΄ θα πραγματοποιηθεί ομιλία του εκπροσώπου του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821. Την  εκδήλωση θα πλαισιώσει η δημοτική χορωδία Επιδαύρου.          
  • Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 επετειακές εκδηλώσεις 202 ετών από την Α’ Εθνοσυνέλευση παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας.
Πρόγραμμα Α' Εθνοσυνέλευση

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis