home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νέα Επίδαυρος: Εικαστική έκθεση «Από τη Μεταβυζαντινή Τέχνη στο Σήμερα»

Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου
Νέα Επίδαυρος (2)

Ο Δήμος Επιδαύρου εγκαινιάζει την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18:00 μ.μ την Ομαδική Εικαστική Έκθεση, Από τη Μεταβυζαντινή Τέχνη στo Σήμερα. Η Έκθεση θα φιλοξενηθεί στο κτήριο της Μόνιμης Έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων στη Νέα Επίδαυρο.

Η Έκθεση θα διαρκέσει 10 μέρες, από τις 5 Ιανουαρίου μέχρι τις 14 Ιανουαρίου.

Το πρόγραμμα

Ακολουθεί το πρόγραμμα της έκθεσης:

Ωράριο λειτουργίας:

Σάββατο – Κυριακή 10:00 – 14:00 και 17:00 – 20:00Δευτέρα – Παρασκευή 17:00 – 20:00Κυριακή 14/1/24 10:00 – 14:00

Είσοδος ελεύθερη.

Μόνιμη Έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, Νέα Επίδαυρο

Πλατεία Α’ Εθνοσυνέλευσης, 42ο χλμ. Εθνικής Οδού Ισθμού – Επιδαύρου Νέα Επίδαυρος, 21054

Εικαστική Έκθεση Επιδαύρου

Σημείωμα δημάρχου

 Στον χώρο της ανασύστασης του νέου Ελληνικού κράτους στο κτήριο της Μόνιμης Έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Επιδαύρου παρουσιάζει μια εξαιρετική Ομαδική εικαστική έκθεση. Είκοσι τέσσερις συνολικά διαφορετικές καλλιτεχνικές ματιές από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν τα πιο πρόσφατα έργα τους εφαρμοσμένα με παραδοσιακες τεχνικές και σύγχρονα μέσα αναδεικνύοντας την εξέλιξη της τέχνης ως προβολή της κοινωνικής, πολιτιστικής και αισθητικής μεταβολής. Ο κάθε καλλιτέχνης, με τον δικό του μοναδικό τρόπο έκφρασης και φωνή, φέρνει νέες ιδέες και εικόνες στον κόσμο. Μέσα από το έργο του, μας προκαλεί να σκεφτούμε, να αισθανθούμε πιο βαθιά και να απολαύσουμε την ομορφιά και την ευαισθησία της τέχνης. Τους υποδεχόμαστε με πολλή χαρά στον φορτισμένο ιστορικά χώρο της Νέας Επιδαύρου για να εξερευνήσουμε μαζί τους νέους κόσμους που μας προτείνουν.

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης.

afisa

Σημείωμα επιμελητή

Η Μόνιμη Έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων στη Νέα Επίδαυρο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φιλοξενεί μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και νέων μέσων εστιάζοντας στη μαγεία της μετάβασης από τη Μεταβυζαντινή περίοδο προς την παρούσα εποχή. Η εικαστική έκθεση με τίτλο, «Από τη Μεταβυζαντινή Τέχνη στo Σήμερα» αποτελεί ένα ταξίδι χρονικής και εικαστικής εξέλιξης, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουμε την πορεία της ελληνικής τέχνης από την παραδοσιακή Μεταβυζαντινή αισθητική στις εκφραστικές διαστάσεις της σύγχρονης περιόδου. Αυτή η έκθεση λειτουργεί ως γέφυρα που συνδέει το παρελθόν και το παρόν, παρουσιάζοντας έργα που αντικατοπτρίζουν την εξέλιξη της τέχνης μεταξύ διαφορετικών εποχών. Από τα λαμπρά χρώματα και τις πνευματικές θεματικές της Μεταβυζαντινής ζωγραφικής, περνάμε στις σύγχρονες προσεγγίσεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες σήμερα. Κάθε έργο αντικατοπτρίζει τη δύναμη της Ελληνικής τέχνης να εξελίσσεται, να επηρεάζεται και να επηρεάζει. Ο θεατής καλείται να εξερευνήσει αυτό το ταξίδι στο χρόνο, να ανακαλύψει την ομορφιά της συνύπαρξης των εποχών και να εμπνευστεί από τον πλούτο της δημιουργίας που διαχέεται στις αίθουσες της Μόνιμης Έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.

Ευάγγελος Λιούγκας, Εικαστικός.

Συμμετοχές 

Συμμετέχουν οι Εικαστικοί:

Άννα Αχιλλέως Stäubli, Stäubli, Κωνσταντίνος Βερούτης, Αγγελίνα Βοσκοπούλου, Κωνσταντίνος Βερούτης, Αγγελίνα Βοσκοπούλου, ErrinErrin GieGie, Μαρία Δουζενάκη,, Μαρία Δουζενάκη, Άννα Καπουράλη, Άννα Καπουράλη, Παναγιώτης Κορωνιώτης, Παναγιώτης Κορωνιώτης, Ευάγγελος Λιούγκας, Παναγιώτης Λιούγκας, Ευάγγελος Λιούγκας, Παναγιώτης Λιούγκας, Ioanna Lin, Κλεονίκη Μαραγκού, , Κλεονίκη Μαραγκού, Θέτις Μαριανού, Δημήτρης Μαυρόγιαννης, Θέτις Μαριανού, Δημήτρης Μαυρόγιαννης, Liang Dong Mei, Liang Dong Mei, Λένα Μορφογένη,Λένα Μορφογένη, Κατερίνα Μπεκιάρη,Κατερίνα Μπεκιάρη, Αλέξανδρος Μουστάκας,Αλέξανδρος Μουστάκας, Αντώνης Μυρωδιάς, Αντώνης Μυρωδιάς, Μάτα Μάτα Μπίγαλη, Παναγιώτης Νέζης, Μπίγαλη, Παναγιώτης Νέζης, Liubov Stepunina,, Χάρις Τσεκούρα, Δημήτρης Χάρις Τσεκούρα, Δημήτρης Χατζόπουλος, Χατζόπουλος, Γιώργος ΧουντάλαςΓιώργος Χουντάλας.»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis