home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αλλάζει το παραλιακό μέτωπο της Παραλίας του Τυρού

Παρουσιάστηκε η μελέτη για το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της παραλίας του Τυρού και της παραλίας των Σαπουνακαίικων Κυνουρίας
ανάπλαση Τυρός 3

Παρουσιάστηκε η μελέτη για το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της παραλίας του Τυρού και της παραλίας των Σαπουνακαίικων Κυνουρίας, το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Τυρού.

Στην παρουσίαση της μελέτης, παρευρέθηκε ο νέος δήμαρχος κ. Δολιανίτης, αλλά και ο απερχόμενος Χαράλαμπος Λυσίκατος.

Η εκπόνηση των μελετών γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, ενώ περιλαμβάνει το παραλιακό μέτωπο των οικισμών Παραλίας Τυρού και Παραλίας Σαπουνακαιΐκων, το οποίο είναι συνεχόμενο σε μήκος περίπου 2 χλμ. Κατά μήκος της παραλίας έχει κατασκευαστεί κατά τη διάρκεια των δεκαετιών 1960-1970 δρόμος διπλής κυκλοφορίας. Ανάμεσα στο δρόμο και την παραλία υπάρχει υψομετρική διαφορά η οποία καλύπτεται με τη χρήση κλιμάκων.

Διατήρηση της παραδοσιακής εικόνας και ανάδειξη της περιοχής

Σκοπός του έργου είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του παραθαλάσσιου μετώπου των οικισμών Παραλίας Τυρού και Παραλίας Σαπουνακαιΐκων με ταυτόχρονη διατήρηση της παραδοσιακής τους εικόνας και η ανάδειξη της περιοχής με τρόπο που θα συμβάλει στην ενδυνάμωση του φυσικού περιβάλλοντος και της αρχιτεκτονικής του τοπίου, ώστε να βελτιωθεί η εύρυθμη λειτουργία των οικισμών, κάνοντας ταυτόχρονα ελκυστικότερο το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν, με απώτερο σκοπό την αύξηση του εισοδήματος των κατοίκων, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της απαξίωσης των οικισμών αυτών.

Συνέργεια στο σκοπό αυτό έχουν η λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου και η ήδη θεσμοθέτηση Καταδυτικού Πάρκου στον όρμο βόρεια των οικισμών, έτσι ώστε να προκύπτει ολοκληρωμένο και ελκυστικό προφίλ των οικισμών, κατάλληλο για την περαιτέρω αύξηση του εισοδήματος των κατοίκων.

Τί θα κατασκευαστεί

Έτσι απαιτείται να μελετηθούν και ακολούθως να κατασκευαστούν τα ακόλουθα:

  • η αισθητική βελτίωση του παραθαλάσσιου μετώπου
  • η δημιουργία μιας πρότυπης διαδρομής που στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών κίνησης των πεζών και τη δημιουργία διαδρομής ποδηλάτου και τελικώς στην ανάδειξη της περιοχής
  • η βιώσιμη κινητικότητα και βέλτιστη κυκλοφοριακή οργάνωση
  • η δημιουργία ποιοτικού και αναβαθμισμένου χώρου, που θα κατοχυρώνει την απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση
  • η ορθολογική χρήση υλικών
  • η οργάνωση και συγκρότηση του δικτύου υπαίθριων χώρων και χώρων πρασίνου της περιοχής επέμβασης, σε συνάρτηση με το δομημένο και ευρύτερο αστικό και φυσικό περιβάλλον, με όρους βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής
  • η φύτευση, οι ποσότητες και η χωροθέτηση να ληφθούν κυρίως με βάση κριτήρια εναρμόνισης με το υπάρχον τοπίο και τον ανασχεδιασμό του με βάση τις αρχές της αειφορίας.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis