home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ξενοδοχεία, βίλες, γκολφ: Πώς το Πόρτο Χέλι προσελκύει ισχυρούς επενδυτές

Επενδύσεις άνω του μισού δισ. ευρώ μετατρέπουν την περιοχή σε πεντάστερο προορισμό
infinity resort Πόρτο Χέλι 3

Σε μία ακτογραμμή 170 χιλιομέτρων στο Πόρτο Χέλι, εντυπωσιακή είναι η ανάπτυξη που φαίνεται να ξεδιπλώνεται, με ισχυρά ξενοδοχειακά brands και δισεκατομμυριούχους να επιλέγουν την Αργολίδα για επενδύσεις που υπερβαίνουν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ.

Με ουκ ολίγα σημαντικά projects σε εξέλιξη, η περιοχή της Ερμιονίδας αναμένεται να μετατραπεί σε έναν πεντάστερο τουριστικό προορισμό, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να διαφαίνεται τα τελευταία χρόνια.

Η συναρπαστική επένδυση της Scarlet Beach

Στο επίκεντρο των εξελίξεων βρίσκεται το έργο της Scarlet Beach A.E., η οποία ανήκει στην International Holding Company του σεΐχη Ταχνούν μπιν Ζαγιένταλ Ναϊάν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η επένδυση ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός σύνθετου τουριστικού συγκροτήματος σε έκταση 234 στρεμμάτων, με κορυφαία επιλογή το ξενοδοχείο 5 αστέρων της Waldorf Astoria Hotels & Resorts.

Στην παραλιακή πλευρά του ακινήτου θα αναδειχθούν 14 πολυτελείς βίλες, ενώ θα υπάρξουν νέοι χώροι εστίασης, αθλητικές εγκαταστάσεις και μία μαρίνα. Η αναμενόμενη ολοκλήρωση της επένδυσης είναι προγραμματισμένη για τα τέλη του 2026.

Kilada Hills: Το φιλόδοξο εγχείρημα

Το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα “Kilada Hills” από την DCI Advisors αναμένεται να υπερβεί τα 400 εκατ. ευρώ. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών υπογεγραμμένο από τον Τζακ Νικλάους, μαζί με ένα Golf Club house και την ανέγερση 90 πολυτελών βίλων. Η DCI εξετάζει τον επιπρόσθετο χτίσιμο ενός 5άστερου ξενοδοχείου, επιδιώκοντας να υποστηρίξει το γήπεδο γκολφ.

Αναμένεται ότι το ενδιαφέρον για τις κατοικίες και τα οικόπεδα θα αυξηθεί περαιτέρω καθώς πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση του γηπέδου γκολφ.

Το 2026 η άφιξη του Six Senses Porto Heli

Το έργο της Six Senses, αξίας 150 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει ένα 5άστερο ξενοδοχείο με 60 δωμάτια και σουίτες, μια ξεχωριστή βίλα με τρία υπνοδωμάτια, καθώς και 10 πολυτελείς κατοικίες προς πώληση.

Οι παροχές περιλαμβάνουν εστιατόρια, σπα, γυμναστήριο και προβλήτα για τα σκάφη των πελατών.

Η συμφωνία της Four Seasons με τον Πολ Κόλσον

Στον ρόλο του μεγαλοεπενδυτή ξεχωρίζει ο Ιρλανδός επιχειρηματίας Πολ Κόλσον, ο οποίος έχει αγοράσει ήδη τρία ακίνητα στο Πόρτο Χέλι, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων «AKS Hinitsa Bay» και «AKS Porto Heli».

Στόχος του είναι η ανάπτυξη ενός τουριστικού συγκροτήματος 5 αστέρων και δέκα πολυτελών κατοικιών, με συνολική αξία άνω των 250 εκατ. ευρώ, επικεντρώνοντας στη χαμηλότερη κλίμακα δόμησης.

Με πληροφορίες από newsit.gr.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis