home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Χριστουγεννιάτικη απόλυση στο ΚΔΑΠ-ΑμεΑ Πυργέλλας

Το Πνεύμα των Χριστουγέννων εγκατέλειψε το ΚΔΑΠ-ΑμεΑ Πυργέλας (με αφορμή τη χριστουγεννιάτικη απόλυση της Διευθύντριας Σοφίας Τζανέτου)
ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Πυργέλλα (2)

Συνήθως τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος κατά την οποία προσπαθούμε να αναδείξουμε τις καλές πλευρές της κοινωνίας μας και να τονίσουμε τα αισθήματα σεβασμού, αγάπης και θαυμασμού για το έργο που επιτελούν φορείς του τόπου μας. Κάθε φορά που μου δίνεται η δυνατότητα και η φιλοξενία στις σελίδες αυτές, γράφω με αγάπη και θαυμασμό για το έργο που επιτελείται στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία στην Πυργέλλα του Δήμου Άργους. Κι’ αυτό από την εποχή ακόμη της αείμνηστης κας Σούλας, όπως την φωνάζαμε με αγάπη, την προσπάθεια της οποίας στήριξαν ποικιλοτρόπως πρόσωπα και φορείς για να δημιουργηθεί ένας πρότυπος στον τομέα αυτό οργανισμός. Από μόνος του όμως δεν μπορούσε να γίνει τόσο σημαντικός όσο σήμερα χωρίς μια παιδαγωγική ομάδα, που θα στήριζε, θα αγαπούσε και θα έδινε τον καλύτερό της εαυτό στην ανάπτυξη του ΚΔΑΠ.

Επικεφαλής της ομάδας ήταν ένα πρόσωπο χαρούμενο, ευγενικό, ανοιχτόμυαλο και δεκτικό σε κάθε τι που θα βοηθούσε στην ανάπτυξη του ΚΔΑΠ Πυργέλας, η κ. Σοφία Τζανέτου με την οποία είχαμε, όπως και πολλές/πολλοί άλλοι, πρόσωπα και φορείς, μια αξιοθαύμαστη συνεργασία. Η απόλυσή της λοιπόν παραμονές Χριστουγέννων και μάλιστα, όπως καταγγέλλουν μέλη του ΔΣ, με διαδικασίες που μόνο σοβαρό οργανισμό δεν θυμίζουν, δεν μας λύπησε απλά κυρίως μας δημιούργησε αγανάκτηση για την στιγμή που επιλέχτηκε και για το πρόσωπο που αδικείται. Παράλληλα, η αγανάκτηση ενδυναμώνεται μέσα μας καθώς στη χώρα αυτή κάθε τι καλό, σοβαρό και αξιέπαινο θα πρέπει να «κατεδαφίζεται» από μικρόνοες που δεν κρατούν καν τα προσχήματα των ημερών και κυρίως θεωρούν πως η θέση που κατέχουν τους ανήκει προσωπικά ώστε να θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία ενός τόσο σημαντικού εγχειρήματος που κατάφερε να λειτουργεί αυτόνομα και με ευρωπαϊκά προγράμματα και βοήθεια.

ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Πυργέλλα (1)

Δεν γνωρίζουμε τα αίτια της απόφασης απόλυσης της κας Σ. Τζανέτου. Ίσως και να μην τα μάθουμε παρ’ ότι ως πολίτες ευνομούμενης Πολιτείας έχουμε κάθε δικαίωμα να τα γνωρίζουμε. Σημασία έχει ότι όσοι/όσες από εμάς συνεργάστηκαν μαζί της έχουμε τις καλύτερες εντυπώσεις. Προσωπικά μάλιστα θεωρώ πως η μικρόψυχη απόφαση έρχεται την στιγμή που με προσωπική προσπάθεια της κ. Σ. Τζανέτου το ΚΔΑΠ αποκτούσε νέες και καλύτερες συνέργειες με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ανοιγόταν ακόμη περισσότερο στην κοινωνία καθώς όλο και περισσότερα σχολεία και φορείς αλληλεπιδρούσαν μαζί του και δημιουργούσε ένα σημαντικό κοινωνικό και παιδαγωγικό πλαίσιο προς όφελος των ατόμων που εξυπηρετεί.

ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Πυργέλλα (3)

Επομένως,  θα πρέπει να επανεξεταστεί άμεσα η απόφαση και να διορθωθεί η αδικία. Το απαιτούμε ως πολίτες που έχουμε συμβάλει στην ανάπτυξη του ΚΔΑΠ, αλλά και ως ενεργοί πολίτες που δεν αποδεχόμαστε πλέον την «κατεδάφιση» κάθε καλής προσπάθειας για το γινάτι ορισμένων. Καλούμε δε τα μέλη του Δ.Σ. που ήδη έχουν εκφραστεί αντίθετα με την απόφαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να λυθεί το ζήτημα αυτό μέσα σε πνεύμα κατανόησης ενός πολιτισμού (μεταξύ άλλων εργασιακού) που υποτίθεται πως μας χαρακτηρίζει.

(Γράφει ο Γιώργος Κόνδης)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis