home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ερμιονίδα: Μαργέτας και Γεωργόπουλος διασταυρώνουν ξίφη για τον σύμβουλο που δεν ορκίστηκε

Ο τοπικός σύμβουλος Πορτοχελίου προτίμησε να μείνει υπάλληλος της ΔΕΥΑΕΡ και έτσι ορκίστηκε ο επόμενος σε ψήφους μετά από αυτόν
Ορκωμοσία Γεωργόπουλος

Η απόφαση ενός εκλεγμένου τοπικού συμβούλου στο Πόρτο Χέλι να παραμείνει στη θέση του ως εργαζόμενος της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας αντί να ορκιστεί ως σύμβουλος, βρέθηκε στο επίκεντρο της παράταξης «Βήμα στο Άύριο» του Γιάννη Μαργέτα, που αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή:

«Στις Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου 2023 με το ψηφοδέλτιο της «Δυνατής Ερμιονίδας» του κ. Γιάννη Γεωργόπουλου, συμμετείχε ως υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος Πόρτο Χελίου μόνιμος υπάλληλος της ΔΕΥΑΕΡ.

Με ανακοίνωση της Παράταξης «Ερμιονίδα-Βήμα στο Αύριο», αλλά και στην τελευταία μας προεκλογική συγκέντρωση στο Πόρτο Χέλι, είχαμε ζητήσει να ενημερώσουν τους πολίτες, τόσο ο επικεφαλής της παράταξης, όσο και ο ίδιος ο υποψήφιος, σε περίπτωση που εκλεγεί ποια θέση θα επιλέξει: τη δουλειά του στη ΔΕΥΑΕΡ ή τη θέση του Κοινοτικού Συμβούλου, αφού και τα δύο δεν είναι συμβατά.

Ποτέ δεν εδόθη η αναγκαία διευκρίνιση στους πολίτες από κανέναν από τους δύο.

Εκλέγεται ο συγκεκριμένος υποψήφιος, δεύτερος κατά σειρά, με 162 ψήφους.

Στην ορκωμοσία των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων του Δήμου Ερμιονίδας που πραγματοποιήθηκε στις 17-12-23, εμφανίστηκε και ορκίστηκε ο επόμενος κατά σειρά ψήφων Κοινοτικός Σύμβουλος και όχι ο εν λόγω.

Τι συνέβη λοιπόν;

Είναι προφανές ότι αιτία είναι σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών που έβαζε τα πράγματα στη θέση τους.

Άραγε, τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος, νιώθουν την ανάγκη να απολογηθούν στους πολίτες που ξεγέλασαν και υφάρπαξαν την ψήφο τους, αλλά και γενικότερα θα ζητήσουν συγνώμη από όλους τους δημότες για την επιρροή που προκάλεσαν στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα;»

Γεωργόπουλος: Μήπως δεν επιθυμεί να εφαρμοστεί ο Νόμος;

Από την πλευρά της η παράταξη του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου απαντά ως εξής:

«Αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί η πρόσφατη ανάρτηση στο διαδίκτυο του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Μαργέτα, με την οποία αναζητά εναγωνίως από την τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής, έναν υποψήφιο Κοινοτικό Σύμβουλο Πορτοχελίου της “Δυνατής Ερμιονίδας”.

Είναι εντυπωσιακό, το ότι από την χθεσινή τελετή ορκωμοσίας η οποία έλαβε χώρα σε κλίμα ενότητας και ομοψυχίας, ο κ. Μαργέτας το μόνο που βρήκε να σχολιάσει είναι η δήθεν εξαφάνιση ενός Κοινοτικού Συμβούλου.

Τον πληροφορούμε, λοιπόν, ότι εφαρμόστηκε πλήρως ο Νόμος, όπως αυτός ακριβώς ορίζεται εξ’ αρχής από την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που επικαλείται στην ανακοίνωσή του και την οποία γνώριζαν εκ’ των προτέρων όλοι όσοι συμμετείχαν στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Ο συγκεκριμένος υποψήφιος είναι υπάλληλος της ΔΕΥΑΕΡ και είχε το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, κάτι το οποίο έπραξαν και άλλοι δημοτικοί υπάλληλοι τόσο στον Δήμο Ερμιονίδας, όσο και σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας.

Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας και αφού εξελέγη Κοινοτικός Σύμβουλος, αποφάσισε σύμφωνα με το δικαίωμα που του δίνει η Νομοθεσία, να επιλέξει την θέση του στην ΔΕΥΑΕΡ, δίχως βέβαια να λάβει την άδεια του κ. Μαργέτα για να το πράξει.

Και ρωτάμε τον κ. Μαργέτα, μήπως δεν επιθυμεί να εφαρμοστεί ο Νόμος;

Τολμά να μιλά αυτός για υφαρπαγή ψήφων, όταν υποψήφιος σύμβουλος της παράταξής του είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, ενώ ο εκλεγμένος με την παράταξής του Κοινοτικός Σύμβουλος Κοιλάδας, είναι μονίμως απόντας εξαιτίας του επαγγέλματός του;

Από τις θάλασσες του Αιγαίου θα επιλύει τα προβλήματα της Κοιλάδας ο εν λόγω Κοινοτικός Σύμβουλος;

Και δυστυχώς έχει το θράσος να μιλάει για υφαρπαγή ψήφων, αυτός που ενώ την επόμενη μέρα των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου αποδέχτηκε με δημόσια δήλωσή του το αποτέλεσμα τους, στην συνέχεια αλλάζοντας γνώμη, προσπαθεί απεγνωσμένα να το αλλοιώσει και να το νοθεύσει, προσφεύγοντας στην Δικαιοσύνη με φαιδρά και γελοία επιχειρήματα, στοχοποιώντας την Κοινότητα της Θερμησίας.

Δεδομένου ότι έχει κάνει πολύ άσχημο ξεκίνημα από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, όπου τον τοποθέτησε ο λαός της Ερμιονίδας για την επόμενη πενταετία, τον καλούμε το συντομότερο να συνέλθει ζητώντας συγνώμη από τους Δημότες της Ερμιονίδας για τον διχασμό που προκαλεί στην τοπική μας κοινωνία και επιτέλους να σοβαρευτεί ασκώντας μια εποικοδομητική αντιπολίτευση».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis