home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων μας σύστησε τον «Αχιλλέα»

Εγκαινιάστηκε χθες ο νέος αναβατήρας «Αχιλλέας». Ο εκσυγχρονισμός χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 22.630.000 ευρώ.
Νέος αναβατήρα Αχιλλέας (3)

Εγκαινιάστηκε χθες ο νέος αναβατήρας «Αχιλλέας». Ο εκσυγχρονισμός χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με κονδύλι 22.630.000 ευρώ.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, άνοιξε τις πύλες του επίσημα με τη λειτουργία του νέου αναβατήρα «Αχιλλέας». Παραδόθηκε και το νέο σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων που θα σημάνει το τέλος στις ουρές και την αναμονή.

Η έναρξη έγινε χθες παρουσία του δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου, των αντιπεριφερειαρχών Ανδρέα Φίλια και Φωκίωνα Ζαΐμη, του διευθυντή του Κέντρου Αλέξη Αγριου και των στελεχών της αναδόχου εταιρείας, οι οποίοι έκαναν και ξενάγηση σε όλους τους χώρους που εκσυγχρονίστηκαν.

Ο «Αχιλλέας» μετατράπηκε από τριπλή καρέκλα ανοικτού τύπου σε δεκαπλή καμπίνα κλειστού τύπου. Αυτό σημαίνει, ότι θα μπορούν 10 άτομα ταυτόχρονα να μετακινούνται με ασφάλεια από τη βάση έως τη μέση του Χιονοδρομικού, σε 3 λεπτά, από τα 7 που έκανε μέχρι σήμερα το καρεκλάκι.

Ο εκσυγχρονισμός χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με κονδύλι 22.630.000 ευρώ και οι εργασίες που ολοκληρώθηκαν αποτελούν το 50% του έργου. Το υπόλοιπο 50% αναμένεται να υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της φετινής λειτουργίας του χιονοδρομικού.

Νέος αναβατήρα Αχιλλέας (2)

Η δήλωση του Περιφερειάρχη

Ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε:

«Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων αλλάζει επίπεδο και εποχή. Η εκκίνηση του νέου αναβατήρα “Αχιλλέα” είναι σημαντικό βήμα και δείχνει ότι δεν υπάρχει εμπόδιο όταν δουλεύουμε με πείσμα, ενότητα και αγάπη για τον τόπο μας. Υλοποιήσαμε τη μεγαλύτερη σε προϋπολογισμό σύμβαση σε χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα, ακριβώς γιατί το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος. Τα Καλάβρυτα, όπως και το σύνολο των ορεινών περιοχών, μπορούν να μετατραπούν σε πόλους ισχυρής επισκεψιμότητας και νέας ανάπτυξης για την περιοχή. Το πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε για αυτό, με έργα και όχι με λόγια».

Νέος αναβατήρα Αχιλλέας (1)

Η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη

Ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαΐμης που επέβλεπε το εγχείρημα, τόνισε: 

«Μετά από τις άδικες επιθέσεις που δεχθήκαμε ως περιφερειακή αρχή, αλλά κι εγώ προσωπικά, έρχεται η δικαίωση. Η πραγματοποίηση ενός έργου μετά από ανοικτή διαφανή διαγωνιστική διαδικασία και σε χρόνο ρεκόρ από τη στιγμή της υπογραφής της σύμβασης είναι γεγονός» και σε άλλο σημείο προσθέτει: «Η κοπιώδης προσπάθεια των υπηρεσιών, η προσήλωση στον στόχο και η πολιτική ευθύτητα και σταθερότητα του περιφερειάρχη μας Νεκτάριου Φαρμάκη σε συνεργασία με τα στελέχη του Χιονοδρομικού και τον δήμαρχο Καλαβρύτων έφερε αποτέλεσμα. Με γνώμονα την ασφάλεια, την ψυχαγωγία και την τεχνολογική εξυπηρέτηση των επισκεπτών το ΧΚΚ προχωρά σε μια νέα εποχή».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis