home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλαμάτα: Ο μητροπολίτης μιλά για «γουρούνια» και περιμένει μια συγγνώμη

Κόντρα ανάμεσα στον μητροπολίτη Μεσσηνίας και δημοτικό σύμβουλο – Η επιστολή και η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο
Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

Εκτενής συζήτηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με αφορμή μία επιστολή του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου προς τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλη Κοσμόπουλο και με κοινοποίηση προς τον πρόεδρο του Σώματος, Δημήτρη Πολίτη, στην οποία ο Μητροπολίτης, αναφερόμενος σε συγκεκριμένο πρόσωπο, μιλάει για «γουρούνια» και τον χαρακτηρίζει κύριο αλλά με τη λέξη μέσα σε εισαγωγικά…

Η επιστολή του Μητροπολίτη εστάλη μετά από παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δημήτρη Φαββατά, σχετικά με απολύσεις εργαζομένων στο Ίδρυμα «Η Στέγη της Εκκλησίας», οι οποίες έχουν κριθεί από τη δικαιοσύνη ως «καταχρηστικές», καθώς επίσης σχετικά με απολύσεις εγκύου εργαζόμενης και εργαζόμενης με πιστοποιημένη αναπηρία.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, που είναι πρόεδρος του Ιδρύματος και τα άλλα τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν κάνει αγωγή κατά του Δημήτρη Φαββατά, αιτούμενοι αποζημίωση 150.000 ευρώ. Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος κάλεσε τον Δημήτρη Φαββατά να ζητήσει συγνώμη από τον Μητροπολίτη.

Όπως αναφέρει το kalamatajournal, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας δεν πήρε κάποια απόφαση σχετικά, φαίνεται όμως ότι το θέμα θα τεθεί ξανά στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος από συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Η επιστολή του μητροπολίτη

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Με λύπη αναγκάζομαι να σας στείλω την παρούσα επιστολή για να εκφράσω την αγανάκτησή μου ως προς το περιεχόμενο της “Ενημέρωσης-Ερώτησης” του στελέχους του Συνδυασμού σας Δημητρίου Φαββατά, κατά την συνεδρίαση της 12ης Ιανουαρίου 2023, του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία έσπευσε μίαν ημέρα πριν να την δημοσιοποιήσει στα Μ.Μ.Ε. και για τα όσα συκοφαντικά, αήθη, υβριστικά και ειρωνικά ανέφερε τόσο για το πρόσωπό μου και τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος “Στέγη της Εκκλησίας” όσο και για το διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος. Μία συμπεριφορά η οποία απάδει προς την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου και του στελέχους ενός τοπικού αυτοδιοικητικού συνδυασμού.

Αν και τα όσα αναφέρει ο συγκεκριμένος “κύριος” επιδέχονται αγωγής και μηνύσεως, επιφυλασσόμενος να ασκήσω κάθε ένδικο μέσο, με σκοπό την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας μου, της αξιοπιστίας του Ιδρύματος και της τιμής των μελών του Διοικητικού Προσωπικού, εντούτοις απαξιώ να απαντήσω και να ασχοληθώ με τη λάσπη “η οποία προσιδιάζει μόνο στα γουρούνια”!!!

Εκτίθεσθε όμως και Εσείς προσωπικά και όλα τα στελέχη του Συνδυασμού σας με την συμπεριφορά του συγκεκριμένου στελέχους του Συνδυασμού σας, στην ευρύτερη κοινωνία της πόλης μας και του Δήμου.

Σας υπενθυμίζω ότι είναι τρίτη φορά που το συγκεκριμένο στέλεχός σας, με την ιδιότητα του συνδικαλιστή, ασχολείται με το πρόσωπό μου, με το προσφερόμενο έργο του Ιδρύματος “Στέγη της Εκκλησίας” και γενικότερα με την Τοπική Εκκλησία, από το οποίο Ίδρυμα το οικογενειακό του περιβάλλον, το στενόν και το ευρύ, έχουν ευεργετηθεί παντοιοτρόπως. Ο “κύριος” αυτός έχει υπερβεί το “δις εξαμαρτείν” και θα πρέπει να γνωρίζει ότι ένας υγιής συνδικαλισμός δεν μπορεί να αποτελεί ούτε άλλοθι της τεμπελιάς ούτε και επιστηριγμό του κάθε είδους λαϊκισμού. Επίσης η εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος, όπως και όλων των δομών της Ιεράς Μητροπόλεως, δεν είναι δυνατόν να εξαρτώνται από το συμφέρον της οικογενειοκρατικής αντίληψης, η οποία επικρατούσε μέχρι πρότινος.

Λυπάμαι για το συμβάν της ασθένειας του αδελφού του αλλά ούτε το Ίδρυμα ευθύνεται ούτε η Ιερά Μητρόπολη ούτε και εγώ προσωπικά.

Αναμένω λοιπόν την έγγραφη και δημόσια συγγνώμη από μέρους του συγκεκριμένου στελέχους σας, άλλως θα ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis