home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τόπος ιστορικός και ηρωικός, η αρχόντισσα της ορεινής Αρκαδίας προσφέρει μοναδική γοητεία

Η Δημητσάνα γοητεύει κάθε ταξιδιώτη με τα πανύψηλα πετρόχτιστα αρχοντικά, τις βυζαντινές εκκλησίες και τα μνημεία που μαρτυρούν το ένδοξο ιστορικό παρελθόν.
Δημητσάνα

Τόπος ιστορικός και ηρωικός, η Δημητσάνα έχει ανακηρυχθεί διατηρητέος πετρόχτιστος παραδοσιακός οικισμός και αποτελεί ένα από τα ωραιότερα μέρη της Πελοποννήσου, για κάθε εποχή του χρόνου.

Ο οικισμός, αμφιθεατρικά χτισμένος, προσφέρει μοναδική θέα και γοητεύει κάθε ταξιδιώτη με τα πανύψηλα πετρόχτιστα αρχοντικά, τις βυζαντινές εκκλησίες και τα μνημεία που μαρτυρούν το ένδοξο ιστορικό του παρελθόν.

Κέντρο και συγχρόνως τροφοδότης, σε έμψυχο και άψυχο υλικό, του επαναστατικού αγώνα του 1821, η αρχόντισσα της ορεινής Αρκαδίας αποτέλεσε την μπαρουταποθήκη του αγώνα, καθότι οι θρυλικοί μπαρουτόμυλοί της τροφοδοτούσαν ασταμάτητα τους μαχητές της Ρούμελης και του Μωριά.

Κινητήρια δύναμη της τοπικής κοινωνίας υπήρξε η υδροκίνηση με την εκμετάλλευση της δύναμης των άφθονων νερών της περιοχής. Αλευρόμυλοι, νεροτριβές, βυρσοδεψία, συνέβαλαν στην οικονομική της άνθηση.

Ο μυθικός ποταμός Λούσιος, τόπος εξαιρετικού φυσικού κάλλους και ιστορικής σημασίας, είναι διάσπαρτος από ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία, που αξίζει να επισκεφθείτε.

Βίντεο: Point Of View GR

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis