home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τρίπολη: Αντιδράσεις για τη μονάδα βιοαερίου δίπλα στις φαρμακοβιομηχανίες

Σοβαρός προβληματισμός από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας για τη μονάδα βιοαερίου που πρόκειται να εγκατασταθεί στην ΒΙΠΕ Τρίπολης
ΒΙΠΕ Τρίπολης φαρμακοβιομηχανίες

Σοβαρό προβληματισμό για το μέλλον των επενδύσεων δύο μελών της στην ΒΙΠΕ Τρίπολης εκφράζει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, σε έγγραφο που απευθύνει προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Στο εν λόγω έγγραφο, η Ένωση μεταφέρει την ανησυχία της για το γεγονός ότι σε πολύ κοντινή απόσταση από τον χώρο που θα λειτουργήσουν -στην ΒΙΠΕ της αρκαδικής πρωτεύουσας- οι δύο μονάδες παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων, “πρόκειται να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει μονάδα παραγωγής και εκμετάλλευσης βιοαερίου με την μέθοδο της εναερόβιας χώνευσης οργανικών αποβλήτων”.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΕΦ ζητεί “να επανεξεταστεί το ζήτημα της αδειοδότησης και της εν γένει λειτουργίας” της επίμαχης μονάδας βιοαερίου στην ΒΙΠΕ Τρίπολης.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας δήλωσε πως αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται τον προβληματισμό που διατυπώνει στο έγγραφό της η ΠΕΦ.

Το έγγραφο της ΠΕΦ, το οποίο κοινοποιείται προς τον δήμαρχο Τρίπολης Κώστα Τζιούμη καθώς και προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΒΑ Θάνο Ψαθά, μπορείτε να δείτε εδώ:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΕΦ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΙΠΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis