home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Συναγερμός για ραδιενεργά απόβλητα από Αργολίδα και Κορινθία

Το φορτίο απορριμματοφόρων από τους Δήμους Ναυπλιέων, Επιδαύρου και Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων μπλοκαρίστηκε στον ΣΜΑ της Νέας Κίου και στην ΜΕΑ της Παλαιόχουνης
Ραδιενέργεια

Ραδιενεργά απόβλητα στο φορτίο απορριμματοφόρων από τους Δήμους Ναυπλιέων, Επιδαύρου και Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ανιχνεύθηκαν το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα από τα ειδικά συστήματα ανίχνευσης της εταιρείας διαχείρισης -στον σταθμό μεταφόρτωσης Νέας Κίου ως προς τον πρώτο δήμο και στη μονάδα επεξεργασίας της Παλαιόχουνης όσον αφορά στους δύο υπόλοιπους δήμους.

Τη σχετική ενημέρωση παρείχε προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου η διαχειρίστρια εταιρεία, η οποία σε καμία από τις πιο πάνω περιπτώσεις δεν επέτρεψε να διατεθεί στις εγκαταστάσεις της το σύνολο των απορριμμάτων στα εν λόγω απορριμματοφόρα, καλώντας τους τρεις δήμους να φροντίσουν για την ασφαλή διάθεση των ραδιενεργών αποβλήτων, προσκομίζοντας στη συνέχεια και τη σχετική βεβαίωση από την κατά νόμο αρμόδια εταιρεία συλλογής τέτοιου είδους αποβλήτων.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ότι την ίδια ενημέρωση έχουν λάβει ήδη και οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας και Κορινθίας.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας επανέλαβε ότι οι δήμοι θα πρέπει να εφοδιαστούν με τους ειδικούς μετρητές προκειμένου να ανιχνεύουν έγκαιρα το συγκεκριμένο είδος αποβλήτων, ώστε αυτά να μην καταλήγουν στα απορριμματοφόρα τους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis