home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Π. Νίκας: Η ΥΠΑ δεν κάνει αυτο που πρέπει για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Απολογιστικό σημείωμα σχετικά με την φετινή θερινή τουριστική περίοδο εξέδωσε η διοίκηση του διεθνούς αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”
Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Απολογιστικό σημείωμα σχετικά με την φετινή θερινή τουριστική περίοδο εξέδωσε η διοίκηση του διεθνούς αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, εκφράζοντας παράλληλα ευχαριστίες και προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το ενδιαφέρον και τη συνδρομή στην κάλυψη αναγκών του αεροδρομίου.

Όπως δήλωσε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ωστόσο, «μπορεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να εκφράζει ευχαριστίες για τη συνδρομή μας ως Περιφέρεια, αλλά από την πλευρά της η εν λόγω υπηρεσία δεν κάνει αυτό που πρέπει. Με συνέπεια, βεβαίως, να υπάρχουν τεράστια προβλήματα και η σημαντική υποδομή του αερολιμένα -και του αεροδρομίου- να μην βρίσκεται στο οφειλόμενο επίπεδο προκειμένου να προβάλει την περιοχή μας όπως θα έπρεπε». Και κατέληξε:

«Η ΥΠΑ οφείλει να προγραμματίσει και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται ώστε να είναι τουλάχιστον ευπρόσωπο το κτήριο του αερολιμένα».

Ο απολογισμός του αερολιμένα Καλαμάτας

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του κρατικού αερολιμένα Καλαμάτας αναφέρονται τα εξής:

«Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε η θερινή τουριστική περίοδος στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας.

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου το σύνολο των διακινηθέντων επιβατών εξωτερικού – εσωτερικού ανήλθε σε 296.732, ενώ το αντίστοιχο διάστηµα του 2022 στον αερολιμένα Καλαμάτας είχαν διακινηθεί 348.027 επιβάτες.

Η αεροπορική κίνηση εσωτερικού φέτος ανήλθε σε 25.157επιβάτεςενώ το 2022 είχε ανέλθει σε 23.062. Σημειώνεται ότι φέτος εκτελέστηκαν 4 τακτικές εβδομαδιαίες πτήσεις από Αθήνα, ενώ το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα δεν λειτούργησε κατά τον Σεπτέμβριο.

Η αεροπορική κίνηση εξωτερικού (αφίξεις/αναχωρήσεις) ανήλθε σε 271.757 επιβάτες. Το αντίστοιχο διάστηµα του 2022 η κίνηση εξωτερικού είχε ανέλθει σε 324.965 επιβάτες.

Με αεροταξί και ιδιωτικά αεροσκάφη, που αποτελούν σηµαντικό ποσοστό της κίνησης στον αερολιμένα Καλαμάτας, το 2023 διακινήθηκαν 2.664 επιβάτες, ενώ το 2022 είχαν διακινηθεί 2.887 επιβάτες.

Ευχαριστούμε την Διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τη συνεχή υποστήριξη και το προσωπικό της ΥΠΑ, ιδιαίτερα του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας και τους αποσπασθέντες υπαλλήλους στον “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, τους συνεργάτες της µονάδας 120 ΠΕΑ, του Αστυνομικού Σταθμού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του αερολιμένα, καθώς και όλους τους εργαζόμενους και φορείς του αερολιμένα για την οµαλή ολοκλήρωση µιας ακόµη θερινής περιόδου.

Επίσης ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Καλαμάτας και τους τοπικούς Φορείς για το ενδιαφέρον τους και τη συνδροµή τους στην κάλυψη αναγκών του αερολιμένα».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis