home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

«Παμε Αλλιώς»: Όλοι διαφορετικοί αλλά και όλοι ίσοι σε δικαιώματα και υποχρεώσεις

Το κράτος δεν μπορεί να παραμένει θεατής και να μην τηρείται η νομιμότητα σε απόσταση αναπνοής από τα αστικά κέντρα 3 πόλεων
Πέτρος Θωμόπουλος Πάμε Αλλιώς

«Θα πρέπει κάποια στιγμή να διαχωρίσουμε τη συμπερίληψη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων όπως οι Ρομά από τη συμπερίληψη… της εγκληματικότητας». Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Άργους – Μυκηνών «Πάμε Αλλιώς».

Αναφερόμενη στο χθεσινό περιστατικό με τους πυροβολισμούς μεταξύ Ρομά σε Νέα Κίο και Ναύπλιο, επισημαίνει:

«Εχθές ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό δημιουργήθηκε εντός του καταυλισμού της Καρακάξας στην Ν. Κίο με πυροβολισμούς και αντεκδικήσεις που κατέληξαν με νοσηλεία ενός εξ αυτών στο Νοσοκομείο Ναυπλίου και μεταφορά των συμπλοκών στους χώρους του Νοσοκομείου.

Η συμπερίληψη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, τα τμήματα ένταξης σε σχολεία, οι διαπολιτισμικοί μεσολαβητές, η ψυχοκοινωνική υποστήριξη αποτελούν το ένα μέσο προσέγγισης των πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων που χαρακτηρίζουν τους Ρομά.

Απ’ την άλλη πρέπει το κράτος να είναι κράτος και όχι θεατής. Είναι αδιανόητο να μην τηρείται η νομιμότητα σε απόσταση αναπνοής από τα αστικά κέντρα 3 πόλεων.

Είναι αδιανόητο να ρευματοδοτούνται, παράνομα, αυθαίρετες κατοικίες που δεν εμπίπτουν καν σε ακίνητα των οποίων οι αυθαιρεσίες τακτοποιούνται ή νομιμοποιούνται.

Η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να επιβάλλει τη νομιμότητα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, κινητοποιώντας όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει το κράτος για την επιβολή του νόμου και της τάξης στην περιοχή της Καρακάξας.

Όλοι διαφορετικοί αλλά και όλοι ίσοι σε δικαιώματα και υποχρεώσεις».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis