home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το Συνδικάτο Γάλακτος και Τροφίμων Αργολίδας-Κορινθίας στο πλευρό των υγειονομικών και την 48ωρη απεργία τους

«Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Η προστασία των Δημόσιων Δομών Υγείας είναι υπόθεση όλων μας»
Νοσοκομείο Ναυπλίου

Μέλη του ΔΣ του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας-Κορινθίας πραγματοποίησαν χθες 30 Νοεμβρίου εξόρμηση στο νοσοκομείο Ναυπλίου για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους υγειονομικούς, στην 48ωρη απεργία στις 29 & 30 Νοέμβρη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και τη στήριξη τους στα δίκαια αιτήματά τους.

Όπως σημειώνει το Συνδικάτο, «η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Η προστασία των Δημόσιων Δομών Υγείας είναι υπόθεση όλων μας».

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας-Κορινθίας αναφέρει:

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το ΔΣ του Συνδικάτου μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους υγειονομικούς, στην 48ωρη απεργία στις 29&30 Νοέμβρη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους.

Δεν φτάνει που οι τσακισμένοι μισθοί, η ακρίβεια και η φοροληστεία μας έχουν γονατίσει, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κυριολεκτικά διάλυση της δημόσιας υγείας, αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, θυσιάζουν κάθε ανάγκη των εργαζομένων.

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με απολύσεις, με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, με την εντατικοποίηση, με απλήρωτη εργασία, με εργατικά ατύχημα – εργοδοτικά εγκλήματα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την υποστελέχωση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας του νομού μας, με αποτέλεσμα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υγειονομικών που δουλεύουν ασταμάτητα, να περιμένουμε εβδομάδες για μια εξέταση, να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή μας.

Τη στιγμή που στο νομό μας οι δημόσιες δομές Υγείας ολοένα και απαξιώνονται, την ίδια ώρα ιδιωτικά  κέντρα ξεφυτρώνουν δεξιά κι αριστερά, για να καλύψουν υγειονομικές ανάγκες μας της  και να μας υφαρπάξουν και το τελευταίο ευρώ από την τσέπη μας.

Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι  της περιοχής μας, να παλέψουν οργανωμένα για όλα όσα έχουμε ανάγκη και μας τα στερούν όλοι αυτοί  που βάζουν τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας.

Είμαστε στο πλευρό των υγειονομικών, Ιατρών, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού και απαιτούμε:

  • Δημόσια Δωρέαν Υγεία με ευθύνη του κράτους και καμία ανάμειξη ιδιωτών.
  • Να ενισχυθούν με μαζικές προσλήψεις επιστημονικού και βοηθητικού μόνιμου προσωπικού. Να εξασφαλιστεί επαρκής κρατική χρηματοδότηση.
  •   Κέντρα Υγείας στελεχωμένα με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό,  που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.
  • Δημιουργία Κέντρων Πρόληψης στο νομό.
  • Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τα μέλη της οικογένειάς τους».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis