home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μαθητές από το Ναύπλιο έγιναν … Juvenes Translatores

Το 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου συμμετέχει σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό μετάφρασης

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Μαθητές από το Ναύπλιο έγιναν … Juvenes Translatores
1ο Λύκειο Ναυπλίου juvenes translatores (1)

Την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, το 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου, ταυτόχρονα με σχολεία από 25 χώρες της Ευρώπης, συμμετείχε στο διαγωνισμό μετάφρασης «Juvenes Translatores» που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται από το 2007 με σκοπό να προωθήσει τη γλωσσομάθεια των αυριανών πολιτών της Ευρώπης. Για να είναι οι Ευρωπαίοι «ενωμένοι μέσα από τη διαφορετικότητα» – σύμφωνα με το γνωστό σύνθημα της ΕΕ – θα πρέπει να είναι σε θέση να καταλαβαίνουν και άλλες γλώσσες εκτός από τη δική τους.

1ο Λύκειο Ναυπλίου juvenes translatores (1)

Μαθαίνοντας ξένες γλώσσες, ερχόμαστε πιο κοντά στους άλλους και κατανοούμε καλύτερα τον πολιτισμό τους. Επιπλέον, η εκμάθηση ξένων γλωσσών διευκολύνει τους αυριανούς ενήλικες να σπουδάσουν και να εργαστούν σε χώρες της Ευρώπης, ενώ διάφορες μελέτες δείχνουν ότι η ζήτηση για μεταφράσεις και μεταφραστές αυξάνεται συνεχώς. Ο διαγωνισμός «Juvenes Translatores» στοχεύει να αναδείξει τη σημασία των μεταφραστικών δεξιοτήτων και τον καθοριστικό ρόλο της μετάφρασης, ως «γέφυρας» ανάμεσα στις γλώσσες.

Καλή επιτυχία, λοιπόν, στις μαθήτριες Δέσποινα Μπούκουρα, Μαρία Μουρκογιάννη, Χριστίνα Σούκου, Ηλιάνα Καραμούτζου και στον μαθητή Πέτρο Σελλή, πού παρά τον φόρτο εργασίας της Γ’ Λυκείου, συμμετείχαν στον διαγωνισμό!

1ο Λύκειο Ναυπλίου juvenes translatores (2)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis